NRK Meny
Normal

Fire ettersøkt etter skyteepisode

Politiet leter etter fire personer etter at to menn ble skutt på Aker Brygge i går kveld.

 Politistyrker på Aker Brygge.
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Politiet leter etter fire navngitte personer, som skal være to brødrepar.

- Vi har i hele natt foretatt undersøkelser på en rekke adresser. Så langt har det ikke ført til noen pågripelser, og vi vurderer nå hvilke tiltak vi skal iverksette videre, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen.

De to som ble skutt ble truffet i bena, og ingen skal være livstruende skadd.

Kjenner ikke årsaken

Flere hundre mennesker ble vitne til krangelen på Aker Brygge i går kveld, som endte med at flere involverte trakk våpen og løsnet en rekke skudd.

Politiet tror skyteepisoden var et oppgjør i det kriminelle gjengmiljøet i Oslo, men Abrahamsen kan så langt ikke si hva som har utløst skytingen.

- Det har vært spekulert i flere ting, men vi kan ikke si direkte hva som er årsaken denne gangen. Normalt er det ikke store ting som forårsaker slike oppgjør i dette miljøet, sier han.

Abrahamsen tror likevel politiet har gode muligheter for å pågripe de fire ettersøkte.

- Vi har gode opplysninger, vitneopplysninger og kjøretøy som er beslaglagt, så denne gangen har vi gode odds for å nå målet vårt, sier han.

Ber det pakistanske miljøet rydde opp

Abrahamsen oppfordrer nå det pakistanske miljøet til å bidra til å få slutt på bandekrigen i Oslo.

- Det vi trenger er et samarbeid om opplysninger, slik at en pågripelse skjer raskt. Alle må ta i et tak og hjelpe politiet, og sette en stopper for dette her. Dette har utviklet seg til å bli ganske alvorlig, sier Abrahamsen.

Politiet er fortsatt interessert i opplysninger om en svart BMW som ble funnet i Stensberggata på Bislett. De ber vitner ta kontakt hvis de har sett personer i eller ved denne bilen mellom klokken 19.30 og 20 i går kveld.