Fikk bevæpnet politi på døra – var feil leilighet

Roald Holst-Talebi fikk uventet besøk da bevæpnet politi skulle aksjonere mot en mann som hadde forskanset seg i leiligheten sin og truet med å skyte.

Roald Holst-Talebi strakte henda i været da bevæpnet politi banket på midt på natta.

Roald Holst-Talebi strakte henda i været da han fikk fem politimenn med maskingevær og skjold på døra klokken halv tre i natt.

Foto: Fredrik Buer / NRK

Den bevæpnede mannen som hadde barrikadert seg inne bodde i naboleiligheten til Roald Holst-Talebi, men politiet tok feil av husnummerne da de aksjonerte mot leiligheten på Billingstad i Asker klokken halv tre i natt.

– Jeg våknet av at det ringte på døra og der stod det fem politimenn i fullt utstyr, med maskingevær og skjold, forteller Holst-Talebi.

Han reagerte instinktivt etter at han åpnet døra.

– Det første jeg gjorde var å ta henda i været, som man gjør på film, uten at jeg egentlig trengte å gjøre det. Jeg tenkte ikke klart i det hele tatt, jeg var jo i halvsøvne, sier Holst-Talebi.

Naboen hans hadde stukket av fra en politikontroll før han låste seg inne i leiligheten sin. Men da politiet skulle ta seg inn til mannen, gikk de altså til feil dør.

– Jeg forstår at det var vanskelig å finne riktig husnummer blant alle leilighetene her hvis du ikke er kjent. Menneskelige feil skjer, sier Holst-Talebi.

Blokkene på Billingstad i Asker der en mann forskanset seg og truet med skytevåpen

Det var i en av disse blokkene mannen hadde forskanset seg. Da politiet skulle ta seg inn til mannen, gikk de til feil dør.

Foto: Fredrik Buer / NRK

Mange barnefamilier i området

Gjerningsmannen ble først pågrepet litt etter klokken ti i dag. Da hadde aksjonen pågått i over åtte timer. Mannen er kjent for politiet fra før.

I området bor det mange barnefamilier. En av naboene, Gry Jeanette Nilsen, forteller at det var en svært ubehagelig opplevelse.

– Det var ekkelt. Det bor jo mange barnefamilier her, så det er ekkelt å stå opp og se at det står fullt bevæpna politi overalt, sier Nilsen.

Gry Jeanette Nilsen, en av naboene, med barna sine.

Gry Jeanette Nilsen bor i området der mannen hadde forskanset seg, et område med mange barnefamilier.

Foto: Fredrik Buer / NRK