Fikk 11 års fengsel for drap på ekskona

En 36 år gammel mann er dømt til 11 års ubetinget fengsel for drapet på sin ekskone på Gullhella i Asker i juni i fjor. Mannen meldte seg selv for politiet kort tid etter drapet.

En mann er siktet etter at en kvinne ble funnet drept i Asker i dag tidlig. Mannen meldte seg selv for politiet og fortalte at han mente han hadde drept sin tidligere kone.

KVINNE FUNNET DREPT: Kvinnen ble funnet drept i sin egen leilighet på Gullhella i Asker 5. juni i fjor.

Aktor ba om tolv års ubetinget fengsel for den 36 år gamle mannen som har erkjent drapet på sin ekskone på Gullhella i Asker i juni 2013. Mannen meldte seg selv for politiet kort tid etter drapet.

Det ble funnet DNA etter mannen på åstedet. Et lydopptak fra drapsnatten har også vært sentral i rettssaken. Selv om de to ikke lenger bodde sammen, var de fortsatt formelt gift.

36-åringen ble også dømt til å betale parets to barn en erstatning og oppreisning på noe over en million kroner hver. Barna var under barnevernets omsorg, og ikke til stede i leiligheten under drapet.

– Fornøyd med dommen

Forsvarer Niels-Christian Schelver Petersen, sier at mannen i utgangspunktet er fornøyd med dommen, men at de vil vurdere å anke.

– Hans første reaksjon er at han er fornøyd med at retten kom til en noe mildere dom enn aktor la ned påstand om, sier Petersen til NRK.

Han sier at dommen viser at retten har lagt større vekt på at mannen erkjenner straffskyld og meldte seg selv for politiet, enn aktor har gjort.

– Samtidig sa han at det er en streng straff på bakgrunn av den historien han har forsøkt å formidle om et turbulent samliv og vanskelig samvær med barna, sier Petersen.

I dommen står det at retten ikke har trodd på mannens forklaring om at det oppsto et basketak som endte med at han kvalte kvinnen.

Vil vurdere å anke

Ifølge forsvareren er det foreløpig for tidlig å si om mannen vil velge å anke dommen. I så fall kan mannen risikere at aktor får medhold i sin påstand om tolv års fengsel.

– Vi skal bruke ankefristperioden til å tenke på det, så får vi se hva vi gjør. Det er ikke utenkelig, men vi må lese dommen grundigere først, sier Petersen.

Det er heller ikke klart om Riksadvokaten vil anke dommen.

– Foreløpig er det tatt betenkningstid, sier aktor og statsadvokat Irlin Irgens til NRK. Hun sier at hun tar til etterretning at mannen ble dømt til ett år mindre i fengsel enn hun ba om.

Drap i Asker

KVINNE FUNNET DREPT: Kvinnen ble funnet drept i sin egen leilighet på Gullhella i Asker 5. juni i fjor. Eksmannen meldte seg senere til politiet og erkjente drapet.

Foto: Andreas Sundby / NRK