NRK Meny
Normal

Fem menn tatt for ulovlig pillesalg

I to leiligheter beslagla politiet nesten 38 000 piller og 200 000 kroner i kontanter. Fire afghanske og en pakistansk mann er mistenkt for å stå bak ulovlig salg på gata i Oslo.

Ulovlige piller

TOK ULOVLIG DOP: Nesten 38 000 tabletter ment for det illegale markedet.

Foto: Politiet

De fem mennene er pågrepet i løpet av de siste dagene. De fremstilles for varetektsfengsling fredag.

De beslaglagte pillene er hovedsakelig av merket Rivotril, som brukes alene eller kombineres med andre narkotiske stoffer.

Pillene er smuglet fra Ungarn til Norge. På gata i Oslo selges pillene for rundt 20 kroner stykket, mens innkjøpsprisen i Ungarn er ca. 30 øre pr. tablett.

Stort beslag

– Det er sjelden vi gjør så store beslag av tabletter. Som oftest er det enkeltbeslag, da tar vi et glass med 100 tabeltter eller et brett med 12, sier stasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen, til NRK.

Penger for piller

MYE CASH: Pillene er solgt for 20 kroner pr. stykk. Politiet fant ca. 200 000 kroner i kontanter.

Foto: politiet

Han sier de følger med på rusmiljøene og at det var slik de kom over disse ulovlige pillene. De fulgte noen som solgte, og kom til en leilighet.

Kåre Sølen

– STORT BESLAG: Politistasjonssjef på Grønland politistasjon, Kåre Stølen, sier det er sjelden de gjør så store pillebeslag.

Foto: NRK

– Der pågrep vi tre menn. Via deres telefoner fant vi en leilighet til 100 meter unna, og der pågrep vi to til, forteller stasjonssjefen.

– Smuglingen og salget av pillene virker godt organisert, men vi mener vi nå har tatt en del av dem som står bak dette salget, sier Kåre Stølen.

Fire av de pågrepne er afghanske borgere og en er pakistansk borger. To av disse er tidligere varig utvist fra Norge på grunn av kriminalitet, men har kommet tilbake.