NRK Meny
Normal

Krimvakta har fått flere tips enn vanlig etter utloving av dusør

Etter at foreldrene til Sigrid Schjetne lovet én million kroner i dusør for å finne datteren har telefonen ringt mer en vanlig på krimvakta i Oslo.

Grete Lien Metlid

- Nå blir det opp til familien å avgjøre om de ønsker å gå ut med dusør, sa politioverbetjent Grete Lien Metlid til NRK fredag. Lørdag ble det klart at Sigrids foreldre utlover én million kroner i dusør.

Foto: Svein Olsson, NRK

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant for to uker siden.

Foto: Privat / NTB scanpix
Sigrids foreldre

Sigrids foreldre Ingrid Giskegjerde og Tom Schjetne har utlovet en dusør på én million kroner.

– Vi har fått inn tips jevnt og trutt i hele kveld, men vi opplevde en økning etter at nyheten om dusør sprakk, sier vaktleder ved krimvakta i Oslo, Ingunn Braseth til NRK.no.

Politiet anslår at de har fått inn rundt 10 tips etter at det ble kjent at foreldrene til Sigrid utlover dusør på én million kroner, i håp om å finne datteren.

– Så vidt jeg kan se har vi ikke fått inn noen brennhete tips, sier Braseth.

– Tar alle tips på alvor

Hun forteller at det kommer inn en del tips som har kommet inn tidligere, noen useriøse tips og noen fra klarsynte.

– Vi noterer og tar alle tips på alvor, sier hun.

– Blir det en større utfordring å ta imot tips, med en dusør med i bildet?

– Jeg tror det kan slå begge veier. Vi kan mangle det ene tipset vi trenger, sier hun.

Foreldrene vet ikke hvor pengene kommer fra. Bistandsadvokat Harald Stabell har kontakt med et ukjent antall givere som ønsker å være anonyme.

– Vi aner ikke hvem det er. Vi har ikke peiling. Men vi er selvfølgelig veldig takknemlige, sier Ingrid Giskegjerde og Tom Schjetne til NRK.

LES OGSÅ: – Dusør er feil vei å gå

Fikk tilbud om dusør tidlig i saken

Familien til Sigrid fikk tidlig i saken tilbud om en dusør på en halv million kroner, men politiet frarådet det inntil fredag.

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet i to uker. Mandag skulle Sigrid startet på videregående. Politiet har mottatt rundt 2.000 tips i saken.

Politiet etterlyser en mørkerød eller burgunderrød bil som ble observert i nærheten av barnehagen, i det aktuelle tidsrommet da 16-åringen ble borte. Politioverbetjent Grete Lien Metlid sa på pressekonferansen tirsdag denne uken at politiet står fortsatt uten gjennombrudd i saken.

– Ressurser og prioritet i Sigrid-saken er uforandret. Vi jobber fortsatt videre med full intensitet, sa Metlid på pressekonferansen.

Foreldrene til Sigrid Giskegjerde Schjetne håper at dusøren vil hjelpe de å finne datteren.

SE VIDEO: Sigrids foreldre utlover dusør på én million kroner.