NRK Meny
Normal

Fant 467.200 kroner på toget

To ungdommer fra Vestby fant onsdag ettermiddag en gjenglemt håndveske på toget mellom Ski og Vestby.

Follo politidistrikt

Karianne Knudsen fra Follo politidistrikt viser frem pengene som ble funnet på toget.

Det var i går etter klokken tre at politiet fikk telefon fra en 16 år gammel gutt fra Son som hadde funnet en veske på toget.

– Han hadde funnet en dameveske som var glemt igjen, og når han åpnet den fant han mange sedler, og anslo at beløpet var stort, forteller Karianne Knudsen, som er politiførstebetjent i Follo politidistrikt.

De ringte til politiet da de gikk av toget, og da politiet kom på stedet tok de over pengene. De telte de opp til sammen 467.200 kroner i den glemte veska.

Saken fortsetter under bildet.

Vesken som ble funnet med 467.200 kroner i

Vesken som ble funnet med 467.200 kroner i.

Foto: Daniel D. Laabak / Tipser.no

– Pakket inn i plast

Ifølge VG, som har snakket med venninnen til den 16 år gamle gutten, var pengene godt pakket inn.

– Det var tusenlapper, femhundrelapper og andre sedler, surret sammen med strikk og pakket inn i plast, forteller den ene av de to, en 17-åring til avisa.

Sammen med pengene var også identifikasjon av eieren, som ikke gjorde det så vanskelig å finne ham.

– Vi fant fort ut hvem han var, men vi fikk ikke kontakt med ham. Han ringte selv politistasjonen senere for den gledelige beskjeden om at pengene var funnet, forteller Knudsen til NRK.no.

Etterforsker pengene

– Det var en eldre mann som var eier av pengene, og de var knyttet til en bedrift som han eide, forklarer politiførstebetjenten.

Selv om Follopolitiet hadde tenkt å levere ut pengene, bestemte de torsdag formiddag at pengene ikke skal leveres ut til den eieren.

– Det er satt i gang en etterforskning for å bringe på det rene om pengene er lovlige og om mannen som sier han er eier faktisk er det, sier operasjonsleder Pål-André Thorsby ved Follo politidistrikt til Aftenposten.no.

Den 16 år gamle gutten kan nå forvente seg finnerlønn av mannen som mistet vesken sin på toget.

– Politiet setter stor pris på at han var såpass ærlig at han leverte pengene han fant, han fortjener finnerlønna, avslutter Knudsen.

Vesken som ble funnet med 467.200 kroner i

mannen som eier vesken vil få den tilbake torsdag, og utbetale finnerlønn.

Foto: Daniel D. Laabak / Tipser.no