NRK Meny
Normal

Fant «vodkafabrikk» på Romerike

Oslotollere fulgte etter en bil de kjente igjen. Fant store mengder alkohol, sigaretter og dopingmidler i et lagerlokale på Romerike.

Tollbeslaget i et lagerbygg på Romerike

Totalt avdekket tollerne 1 230 liter vin, 241 liter brennevin, 160 liter sprit, 155 400 sigaretter og 1 000 dopingampuller.

Foto: Tollvesenet

27. mars observerte tollere en bil som tidligere har vært involvert i et beslag.

Tollerne kjente også igjen føreren.

- Vi fulgte etter kjøretøyet og havnet på et lagerlokale på Romerike, sier Per Olav Sønju, kontorsjef i tollregion Oslo og Akershus.

Totalt avdekket tollerne 1230 liter vin, 241 liter brennevin, 160 liter sprit, 155 400 sigaretter og 1000 dopingampuller da de gjennomsøkte lageret.

Per Olav Sønju, rådgiver, Tollregion Oslo og Akershus

Per Olav Sønju, kontorsjef i tollregion Oslo og Akershus, sier tollbeslaget utgjør 730 000 kroner i avgiftsunndragelser.

Foto: Karl Hans Johansen / NRK

– Jeg ønsker ikke å gå inn på hvor på Romerike lagerlokalet ligger, sier Sønju til NRK.no.

Egenprodusert vodka

Tollerne fant også ut at lageret ble brukt til å blande ut 96 prosent sprit til «vodka» som siden ble tappet på egenproduserte tre-liters kartonger og solgt.

– Det aller meste har kommet over svenskegrensen, men hvor det opprinnelig kommer fra kan vi foreløpig ikke si med sikkerhet, sier Sønju.

Tollbeslaget utgjør 730 000 kroner i avgiftsunndragelser.

– Dette beslaget er brukbart stort. Vi har noen beslag av tilsvarende størrelse, men dopingampullene gjorde beslaget litt mer interessant. Det er en betydelig mengde, sier Sønju.

To svensker og en nordmann pågrepet

Tollerne pågrep tre menn på lageret, to svenske statsborgere på 29 og 48 år og en 48-årig nordmann som leide lagerlokalet.

De ble overlevert til politiet etter tollbeslaget.

– Nordmannen var kjent for oss fra før. Det var han som førte oss frem til lagerlokalet, sier Sønju.

Svenskene var ikke kjent for tollvesenet fra før.

– De fleste som driver med dette har forbindelser som driver med det samme, og vi jobber videre med dette hele tiden. Derfor ønsker vi ikke å avsløre for mange detaljer, avslutter Per Olav Sønju, kontorsjef i tollregion Oslo og Akershus.

LES OGSÅ: