NRK Meny
Normal

Familien møtte opp personlig og takket de frivillige

Sigrid Schjetnes familie møtte opp personlig og takket det frivillige letemannskapet som hadde samlet seg på Skøyenåsen skole i går kveld. Samtidig planlegges det to store leteaksjoner i helgen.

Sigrid

Bengt Eriksen instruerer frivillige i skolegården på Østensjø skole før de skal ut å lete etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne tidligere denne uken. I helgen ønsker familien å samle folk til to store leteaksjoner.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Familien til Sigrid Schjetne oppfordrer folk til å møte opp på Østensjø skole kl 12 kommende lørdag og søndag for å fortsette søket etter den savnede 16-åringen.

Geir Strand

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant ved Østensjø natt til søndag. Geir Strand er familiens talsmann.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

– Vi ønsker i samråd med familien å utføre to store leteaksjoner i helgen. Vi ber folk møte opp på Østensjø skole og vi vil organisere letearbeidet derifra, sier talsmann for Sigrids familie, Geir Strand til NRK.no.

Familien møtte de frivillige

På Skøyenåsen ungdomsskole er det opprettet et hvilestopp for de frivillige. Familien til Sigrid dro torsdag kveld dit og takket de frivillige personlig.

– Familien tok i går kveld med seg hunden og gikk ned til skolen. De pratet med folk og takket dem. De synes det var ok å få takke dem personlig for innsatsen, sier Strand.

– Venner og bekjente av familien har vært med på å lete etter Sigrid. Familien spurte hvordan de frivillige hadde det og slike ting, sier Strand.

Strand sier at at familien vurderer å bli med på leteaksjonen i helgen.

– Det er en av de tingene vi skal diskutere, sier Strand.

Les også: Sigrids familie takket nei til dusør
Les også: Facebook benekter hemmelighold

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Skøyenåsen skole

Det er opprettet en hvilepost på Skøyenåsen skole der de frivillige kan få mat og drikke.

Foto: Wikimedia Commons, Hans-Petter Fjeld

Håper at 1500 frivillige vil lete i helgen

Sigrid Schjetne

Slik så Sigrid Schjetne ut timer før hun forsvant.

Foto: Overvåkingskamera/Politiet

Gisle Olsen har vært med å organisere søket etter Sigrid Schjetne fra dag én.

Han forteller at Østensjø-gruppen håper på mellom 1000 og 1500 frivillige i helgen.

– Vi tror, håper og vet at det vil være mange flere frivillige som leter i helgen. Jeg regner med at vi kan bli mellom 1000 og 1500 som leter, sier Olsen til NRK.no.

Denne uken har mellom 100 og 150 møtt opp for å lete på dagtid, mens på kveldene har mellom 500 og 700 lett etter Sigrid. Itillegg har turgruper og idrettslag organisert egne søk.

Østensjø-gruppen regner med at flere vil møte i helgen, siden mange har fri i helgene.

– Da satser vi på en storaksjon fra klokken 12 i stedet for en klokken 10 og en klokken 17.30 slik vi har organisert søket i ukedagene.

– I dag har vi konsentrert søket rundt Nøklevann. Der har vi ikke hatt mulighet til å lete tidligere på grunn av politiets etterforskning i området.

Politiet ber om tips i saken. Tips kan ringes inn på politiets tipsnummer 22 66 96 00. Har du informasjon til NRK, send sms med kodeord tips til 1987, send mail til tips@nrk.no eller ring 2304 8000.

100-150 funn daglig

Olsen forteller at søker gir rundt 100-150 funn daglig.

– Vi finner mest truser. Vi finner også mye sokker, nøkler, bankkort, bagger, vesker, øreplugger, kniver, økser og noe tjuvgods, sier han.

Torsdag oppfordret familien alle bedriftsledere i Oslo og Akershus om å finkjemme sine bedrifters arealer for å finne den savnede 16-åringen. Strand sa at de kom med henstillingen for å være på den sikre siden for å få klarert ut disse områdene.