NRK Meny
Normal

Falsk alarm avbrøt domsavsigelse

Dommen i Aker brygge-saken skulle falt i dag, men ble dramatisk avbrutt på grunn av en falsk alarm. En bevæpnet mann er observert Oslo Tinghus.

Aker brygge-saken
Foto: Østlandssendingen / NRK

Politiaksjonen på Oslo tinghus er nå avblåst og domsavsigelsen går sin gang. Meldingen om en væpnet person i bygget var falsk alarm, opplyser politiet.

Mannen som er tiltalt for drapsforsøk, ble fraktet ut av retten av politiet i full fart. En stund var det et stort politioppbud utenfor rettslokalet, med bevæpnet politi.

Sykkelbud tok kontakt

Et sykkelbud tok kontakt med politiet på Tinghuset da han hørte tre menn snakket høyt om å få et våpnet inn i Tinghuset.

- Siden politiet ikke visste hvem disse personene var, ble alle sikkerhetstiltak satt i gang og Aker brygge-retssaken raskt avblåst, sieroperasjonsleder Tor Grøttum.

Nå er personene sjekket ut av saken. Det viste seg at personene var tiltalt i en annen og mindre sak og hadde ingen ting med skytingen på Aker Brygge å gjøre.

Domsavsigelsen er nå satt i gang i gjen.

Det var i august i fjor to medlemmer av A-gjengen ble skutt i bena av motstandere fra B-gjengen midt i folkemengden på Aker Brygge.

Les også: Gjengoppgjør midt i folkemengden

I dag skulle dommen falle i Aker Brygge-saken, men saken ble dramatisk avbrutt.

Bevæpnet mann

Tingrettsdommer Bjørn Askim måtte avbryte opplesningen av dommen like før klokken 11 mandag etter at politiet kom og hentet den tiltalte 27-åringen.

Et sykkelbud hadde observert en bevæpnet mann i Oslo Tinghus.

Aker brygge-saken
Foto: Østlandssendingen / NRK

27-åringen som står tiltalt for drapsforsøk etter skytedramaet på Aker brygge i august i fjor, ble i dag fraktet ut av retten av politiet i full fart.

En stund var det et stort politioppbud utenfor rettslokalet, med bevæpnet politi. 

Tiltalt for drapsforsøk

Saken mot én av de fire politiet avfyrte skudd på Aker brygge under gjengoppgjøret i august i fjor, startet forrige mandag.

Ifølge tiltalen skjøt 27-åringen mot to A-gjengmedlemmer midt i folkemengden på Aker brygge. Ingen av dem ble alvorlig skadet, men politiet har tiltalt 27-åringen for drapsforsøk.