NRK Meny
Normal

Etterlyser to vitner etter gullsmedran

En mann og en kvinne ble truet med automatvåpen i forbindelse med gullsmedranet på Grønland. Nå vil politiet komme i kontakt med dem.

Politiet bruker Facebook til å etterlyse en mann og en kvinne etter gullsmedranet på Grønland.

– Vi ønsker kontakt med disse vitnene fordi de har vært nært innpå ranerne. Vi vil høre om de har noe å fortelle som vi ikke allerede vet, sier Nina Bakken, politiadvokat i Oslo politidistrikt.

I tillegg mener politiet det er viktig å tilby vitnene oppfølging.

– Det fremkommer av videoen at de blir truet med automatvåpen. Det er en voldsom opplevelse. Vi vil høre hvordan de har det, og om de trenger bistand.

Det var midt i lørdagsrushet på travle Grønland at flere ranere stormet lokalene til Sheikh Enterprises. De knuste montrene med brekkjern, og rasket med seg gullsmykker.

Overvåkningsopptaket som politiet nå har offentliggjort viser en mann og en kvinne som er på vei inn i butikken mens ranerne er i aksjon. De to blir truet med skytevåpen av en av ranerne.

De kommer seg fysisk uskadd ut av døren, og løper deretter vekk fra forretningen.

Overvåkningsvideo av gullsmedranet i Oslo

Denne overvåkningsvideoen viser det brutale ranet.

Mange vitneavhør

Politiet tror ikke de to har noe med ranet å gjøre.

Politiet har foretatt mange andre vitneavhør i saken, men vil ikke fortelle om de har fått opplysninger som har brakt dem videre i etterforskningen.

– Jeg ønsker ikke å gå i detalj på dette nå. Vi har snakket med mange vitner, og vi skal ha flere vitneavhør i påskeuken, sier Bakken.

Ingen nye pågripelser

Politiet venter fortsatt på resultatene etter at Kripos undersøkte de antatte ransbilene.

Torsdag ble en 26 år gammel svensk mann varetektsfengslet, siktet for medvirkning til det grove ranet på Grønland i Oslo. Politiet leter etter minimum fire personer til.

– Vi har ingen nye pågripelser i saken. Vi har heller ikke funnet flere biler som vi knytter til ranet, opplyser Bakken.

Politiet ber også andre som var i nærheten av ranerne, og som har følt seg truet med skytevåpen om å ta kontakt.

Rød Audi

Denne audien skal ifølge politiet være en av ransbilene.

Foto: Politiet