Etterlyser to menn etter trusler

Politiet har i påsken etterlyst to menn fra Oslo i forbindelse med truslene mot en profilert TV-kjendis.

Politioverbetjent Øyvind Nordgarden
Foto: NRK

De to 29-åringene er begge etterlyst internt i politiet.

– Det er tatt ut pågripelsesbeslutning på to menn. Vi ønsker å klargjøre hva slags rolle de har hatt i denne saken, sier politioverbetjent Øyvind Nordgaren i Oslo politidistrikt til VG Nett.

36- åring pågrepet

Mandag i forrige uke ble en 36 år gammel mann pågrepet, siktet for å ha truet TV-kjendisen til å betale gjeld.

LES: Siktet for trusler mot profilert journalist

TV- kjendisen har selv forklart til politiet at han skylder 36-åringen 25 000 kroner, men 36- åringen anslår at mannen skylder ham rundt 80 000 kroner.

Oslo tingrett ville ikke fengsle 36-åringen som er siktet for pengeutpressing og trusler mot den profilerte journalisten. Han ble fremstilt for varetekt i påsken, men retten fant ikke at det var grunnlag for å fengsle ham, og mannen ble løslatt.

LES: Trussel-siktet blir i fengsel

Politiet anket først kjennelsen til lagmannsretten, men denne ble trukket i påsken.

Outlaws

I slutten av januar oppsøkte 36-åringen, som har tilknytning til MC-klubben Outlaws, leiligheten til mannen. Målet var å få tilbake noe av pengene, men 36- åringen sa i retten at det aldri ble framsatt noen trusler.

– Jeg skulle ønske at jeg hadde så mye penger at jeg kunne overse gjelden, men jeg har vært nødt til å låne av andre selv, sa siktede.

Politiet fant da et gjeldsbrev som siktede skal ha skrevet. Under ransakingen ble det også funnet en ulovlig avsagd hagle, samt to vanlige hagler.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus