NRK Meny
Normal

Etterlyser tips

Politiet har bare fått inn tre tips etter skytedramaet på Nordtvedt i Groruddalen i Oslo søndag, og de er ikke fornøyde.

Skyteepisode på Kalbakken i Oslo
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Vi ser en god utvikling i etterforskningen, men vi er slett ikke fornøyd med tipsmengden i saken. Mange har gått til mediene og fortalt at de kjenner det tamilske miljøet i Oslo da må de også komme til politiet med kunnskapen sin, sier en noe oppgitt politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Jaffna Bad Boys

Abrahamsen medgir at hans politiavdeling ikke kjente til at en ny gruppe utenlandske tamiler som kaller seg Jaffna Bad Boys var sentral i det interne tamiloppgjøret søndag.

- Stovner politistasjon har hatt kunnskap om dette miljøet, men ikke vi fordi vår avdeling ikke driver med den typen forebyggende politiarbeid. Men nå er vi i ferd med å skaffe oss god oversikt på området, sier Abrahamsen.

For å få mer informasjon om det nye  tamilske gjengmiljøet  hadde politiet tirsdag møte med tamilen Balasingham Yogarajah som er styremedlem i Norsk Tamilsk Forum.

Fortsatt kritisk

Foreløpig er ingen pågrepet eller siktet i saken, men Abrahamsen er optimistisk og sier at en pågripelse kan komme raskt. Hittil har politiet avhørt 15 vitner, men ytterligere 30 vitner står for tur.

Tilstanden er fortsatt kritisk  for norsk-tamilen i 20-årsalderen som ligger livstruende skadd på Ullevål universitetssykehus etter at han ble skutt og kuttet med sverd i oppgjøret. Den andre mannen som ble skutt blir stadig bedre, opplyser politiet.