Politimann erkjenner ikke straffskyld etter skyteepisode

OSLO TINGRETT: Politimannen som er tiltalt i skytesaken i Sinsenkrysset erkjenner ikke straffskyld.

En politimann måtte svare for å ha avfyrt fem skudd mot en bil i Sinsenkrysset etter en dramatisk biljakt - da saken mot ham startet i Oslo tingrett i dag. Spesialenheten for politisaker har tidligere gitt politimannen et forelegg på 12000 kroner, men 33-åringen nekter for å ha gjort noe galt.

SE VIDEO!

I november i fjor ble 34-åringen bøtelagt med 12.000 kroner av Spesialenheten for politisaker. De mener politimannen som skjøt flere skudd mot en bil i Sinsenkrysset i fjor handlet grovt uforsvarlig.

I forelegget, som NRK har fått tilgang til, heter det blant annet:

«Bruken av skytevåpen hadde ikke hjemmel i våpeninstruksen. Han hadde tid til å overveie sine handlinger og det var flere polititjenestemenn på stedet. Han utsatte ved sin opptreden utenforstående for fare.»

– Kunne blitt livsfarlig

Den 34 år gamle politimannen nektet å vedta forelegget og møtte mandag i Oslo tingrett. Han erkjenner ikke straffskyld.

– Han hadde ikke god tid, og måtte vurdere saken svært raskt. Han føler han tok det rette valget ved å skyte ned mot dekkene på denne måten for å kunne stoppe bilen som drev med villmannskjøringen, sier mannens forsvarer Jens Ove Hagen.

Han mener det er liten tvil om at gjerningsmannen ville ha kjørt videre og vært en livsfare for både politifolk og vanlige folk.

– Han vedtar ikke forelegget fordi han mener at han har gjort det som er nødvendig at en politimann gjør i en sånn situasjon. Det er både tjenestemenn og sivilister som har bltt drept i liknende situasjoner tidligere, sier Hagen.

En politimann avfyrt fem skudd mot en bil i Sinsenkrysset.

SE VIDEO!

Avfyrte fem skudd

Det var midt på dagen 22. mars i fjor at flere politipatruljer jaktet sjåføren av en stjålet bil i Oslo. Gjerningsmannen truet først politibetjenter med kniv før han stakk av i en stjålet SAAB.

Rundkjøringen i Sinsenkrysset ble sperret av, men det stoppet ikke bildesperadoeen.

Han måtte imidlertid gi seg da den 34-år gamle politimannen avfyrte fem skudd mot dekkene på bilen.

Det er satt av fire dager til saken.