Enormt hasjbeslag i Oslo

Tollvesenet fant 155 kilo hasj og 10 kilo amfetamin i en lastebil fra Nederland. Gateverdien er på mellom 15 og 20 millioner kroner.

Stort hasjbeslag i Oslo

Store mengder hasj ble funnet i to bager.

Foto: Tollvesenet

Dette er det største hasjbeslaget som er gjort i Norge i år, og er like stort som halvparten av all hasj som ble beslaglagt i 2007.

En 39 år gammel nederlandsk statsborger ble pågrepet i forbindelse med beslaget. Han var sjåfør i lastebilen der narkotikaen ble funnet.

200.000 brukerdoser

Bjørn Røse

Bjørn Røse

Foto: Sigmund Haugedal / NRK

- Begge beslagene tilsammen utgjør 200.000 brukerdoser med en gateverdi på mellom 15 og 20 millioner kroner, forteller Toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse.

Han sier at det var tollere som fattet mistanke til lastebilen.

- Generelt er det fire forutsetninger som må være til stede for å gjøre narkotikabeslag: Det er godt samarbeid med politiet, internasjonal spaning og etterretning, god teknologi og det gode tollerskjønn. I dette tilfellet var det erfaringsbasert tollerskjønn som gjorde at man fant dette beslaget, sier Røse.

Gjemt i bager

Stort hasjbeslag i Oslo

To hockeybager fulle av narkotika var gjemt i lastebilen.

Foto: Tollvesenet

Beslaget ble gjort mandag klokken 19 på kaia i Oslo.

- Narkotikaen var stukket vekk i bilens lasterom, gjemt i to store hockeybager. Traileren hadde levert all sin legale last, sier Røse.

Han presiserer at lastebilen var på lovlig oppdrag i Norge, og at det er sjåføren som er mistenkt for å ha tatt med narkotika som et ekstra kuréroppdrag.

Stort hasjbeslag i Oslo

Lastebilen hadde levert all sin lovlige last, og var tom foruten bagene med narkotika.

Foto: Tollvesenet

Slapp nesten unna

- Vi har etterpå fått høre at narkotikaen skulle avleveres mellom 18 og 19, og vi kom til stedet klokken 19, så det var like før vi mistet dette funnet, forteller Røse.

- Det er veldig få beslag som er så store, men vi finner stadig mer narkotika. I fjor gjorde vi 2200 narkotikabeslag med en gateverdi på en halv milliard kroner. Det viser at Tollvesenet er på hugget, men dessverre også at narkotika er et økende problem, sier Røse.

Stort hasjbeslag i Oslo

Tollerne fattet mistanke mot lastebilen.

Foto: Tollvesenet

- Tollerne fattet mistanke, og nærmere undersøkelser avdekket 155 kilo hasj og 10 kilo amfetamin, sier Røse.