En omkommet i trafikkulykke i Frogn

En mann i 20-årene omkom etter en kollisjon mellom en buss og en bil i Osloveien i Frogn. Ingen andre er fysisk skadd etter ulykken.

Dødsulykke i Frogn

DØDSULYKKE: En person mistet livet etter at en bil kolliderte med en buss på fylkesvei 76 Osloveien i Frogn fredag morgen.

Foto: Kaja Figenschou / NRK

Fredag morgen klokken 07.08 fikk politiet melding om en alvorlig trafikkulykke i Osloveien ved Horgenkrysset i Frogn.

Ulykken skjedde på fylkesvei 76 mellom Drøbak og E6, og veien var lenge stengt. Den er nå åpnet igjen, melder Statens vegvesen.

Ifølge politiet i Follo er de pårørende varslet om ulykken. Den omkomne er en mann i 20-årene fra Hurumlandet.

Buss mot bil

Bilist Jens Orning kom til stedet rett etter ulykken og beskrev stedet slik for NRK:

– Jeg kom kjørende fra Drøbak nordover og da var det stengt ved Horgen. Da ser jeg mange som ber folk snu. På stedet ser jeg en buss som har fått slått inn deler av fronten, og litt lenger borte det som en gang har vært en personbil.

– Det så ikke bra ut, sier Orning som forteller at han ble sterkt berørt av synet.

Omkom på stedet

Svein Walle

En mann er omkommet etter ulykken mellom en buss og en bil, opplyser innsatsleder Svein Walle.

Foto: Kaja Figenschou / NRK

Da nødetatene først ble varslet, ble det meldt om en bevisstløs person etter en kollisjon mellom en buss og en bil. Personen ble etter kort tid bekreftet omkommet på stedet.

– Det var en buss på vei til Drøbak som har frontkollidert med en personbil. I personbilen var det en mann som er omkommet. I bussen var det to passasjerer og en bussjåfør, de er fysisk uskadd, opplyser Svein Walle, innsatsleder i Follo-politiet.

Etterforsker videre

Det er foreløpig uklart hva som skjedde da bussen og bilen kolliderte. Politiet har ikke mistanke om promillekjøring, skriver de i en pressemelding.

– Bussjåføren er nå hos politiet for å avgi forklaring og passasjerene er kjørt med ambulanse til legevakt for sjekk. Det er også et kriseteam fra Frogn kommune som ivaretar dem, sier Walle.

Politiet opplyser at Statens vegvesen har vært på stedet med en ulykkeskommisjon. Sammen med politiets kriminalteknikere har de foretatt oppmålinger og teknisk etterforskning. Kjøretøyene vil bli undersøkt.

Laster kart, vennligst vent...

MØTTE BUSS: Bilen den omkomne kjørte kolliderte med en buss på fylkesvei 76 på Osloveien ved Horgenkrysset.