En halv Frp-milliard til uoppfylte idrettsløfter

Misnøye fra idretten har preget budsjetthøsten i Oslo. Fremskrittspartiet vil bruke en halv milliard kroner ekstra på å innfri uoppfylte idrettsløfter.

Gudbrand Bakke

BRUTTE LØFTER: Ski-leder Gudbrand Bakke kan foreløpig se langt etter et moderne skianlegg på Grorud. Her fra januar 2014, da bystyret lovte å bygge Lillomarka Arena selv om området ikke lenger var aktuelt som OL-arena for skiskyting og Paralympics.

Foto: Olav Juven / NRK

– Jeg er kjempeskuffet på vegne av skiklubben, på vegne av skikretsen og på vegne av idrettskretsen, sa leder i Oslo skikrets og Lillomarka skiklubb, Gudbrand Bakke, i Østlandssendingen tirsdag.

Han er en av ildsjelene bak Lillomarka Arena i nedlagte Oslo Pukkverk på Grorud. Her har det lenge vært planer om å utvikle dagens svært nøkterne anlegg bygget på dugnad til et moderne rekrutteringsanlegg for ski og skiskyting, med skileikområde og mindre hoppbakker.

Ingen penger til Lillomarka

Men til tross for en vedtatt reguleringsplan og mange fagre løfter fra et samlet politisk miljø, fant hverken det gamle eller det nye byrådet plass til Lillomarka Arena på idrettsbudsjettet.

– Jeg er kjempeskuffet på vegne av barn og unge i bydelen og på vegne av Groruddalen, som med 130.000 mennesker hadde fortjent en snøsikker skiarena, fortsatte Bakke.

Lillomarka arena er svært slitt

NOK ET LØFTE: 8. april i år lovte det daværende borgerlige regimet at Lillomarka Arena skulle komme på plass. Men hverken det gamle eller nye byrådet har satt av penger.

Skøytehall på Valle

Nå legger Fremskrittspartiet en halv milliard kroner ekstra på bordet for å få realisert mange av de store idrettsanleggene som tidligere er lovet.

Det dreier seg blant annet om Lillomarka Arena, flerbrukshall på Grorud, cricketbane på Mortensrud og en startbevilgning til skøytehallen på Valle Hovin.

Dessuten vil Fremskrittspartiet fullfinansiere skytehallen på Åsland sammen med de andre borgerlige partiene. Helt siden bystyret tvangsstengte Prinsdal skytebane i 2007 etter støyklager fra naboer, har politikerne lovet skytterfolket ny bane.

Fotballseier med bismak

Men det nye rødgrønne byrådet skrinla Åsland for å bruke pengene på kunstgressbaner i stedet. Det ga fotballfolket en budsjettseier med bismak.

– Idretten trenger mer penger. De pengene vi har fått i dette budsjettet er omdisponeringer fra annen idrett, og det er jo i seg selv ikke positivt, sa styreleder Kenneth Eriksen i Oslo Fotballkrets da nyheten ble kjent.

Tar penger fra Bjørvika

– Denne byen mangler idrettsanlegg. Det er viktig å satse på nye anlegg både for barn, unge og voksne slik at vi får en god dekning. Det har Fremskrittspartiet gjort i mange år, sier leder i Oslo Frp, Camilla Wilhelmsen.

Camilla Wilhelmsen

FEIL PRIORITERING: Camilla Wilhelmsen vil heller bygge idrettsanlegg enn dyre kulturbygg i Bjørvika.

Foto: Simon Skjelbostad Yset / NRK

Grunnen til at Fremskrittspartiet har mye mer penger til idrett enn alle andre, er at partiet har inndekninger i sitt alternative budsjett som partiet også står alene om.

Tradisjonen tro vil partiet kvitte seg med Oslo kommunes aksjer i Hafslund, selge unna kommunale barnehager i stor stil og skrinlegge både nytt Deichmanske hovedbibliotek og nytt Munch-museum i Bjørvika.

– Idretten har så mye å si for at vi skal få barn og unge i bevegelse. Idrettsanleggene skal ligge rundt i byen der folk bor. Vi kan ikke nedprioritere dette for å bygge disse to kulturbyggene i Bjørvika, avslutter Camilla Wilhelmsen.