En blitzer pågrepet

En person fra blitzmiljøet er pågrepet i forbindelse med gaza-demonstrasjonene i Oslo.

Blitzer pågripes
Foto: Egil Fujikawa Nes

Poliet troppet opp for å holde øye med blitzerne da de var på vei til demonstrasjonen. De gikk gjennom bager og vesker for å se hva de hadde med seg til arrangementent.

Lillevolden pågrepet

Blitzer pågrepet
Foto: Egil Fujikawa Nes

- Vi har dem under oppsikt og følger med dem. Det er viktig at dette skal foregå i rolige former. Vi ville sjekke om de har med seg ting som tyder på at de skal lage uroligheter, sier informasjonssjef i Oslo politidistrikt, Unni Grøndal.

Den pågrepne er den profilerte blitzeren Stein Lillevolden.

- Jeg vet foreløpig ikke hva som er grunnlaget for pågripelsen. Det er gjort noen mindre beslag, sier Grøndal.

Flere tusen mennesker samlet seg lørdag ettermiddag foran Stortinget for å demonstrere mot Israels krigføring på Gazastripen.

Det ser foreløpig ut til at demonstrasjonen går rolig for seg.

Støtter torsdagens voldshandlinger

På sin nettside kom Blitz med følgende oppførdring på fredag:

« I dagene som kommer så vil det være mange som skal ta avstand fra opprørernes steinkasting, ruteknusing og annen motstand mot den ettergivende linja som Norge har i forhold til Israel sin okkupasjon, men Blitz støtter og hilser opprørerne velkommen, og ser fram til å delta i videre kamper mot okkupasjonen av Palestina».

Les: Politiet klar for mer Gaza-bråk

På grunn av frykt for voldsepisoder ble ruten til dagens demonstrasjon endret. Demonstrasjonen skulle opprinnelig avsluttes ved den israelske ambassaden - nå vil den istedenfor bli avsluttet ved Stortinget.

Til tross for dette, oppfordret enkelte av arrangørene til at demonstrasjonen likevel skulle avsluttes ved ambassaden. Etter at markeringen ved Stortinget var over, beveget en del av demonstrantene seg derfor mot Israels ambassade i Parkveien.

- Ikke bruk vold

Heiki Holmås (SV) oppfordret til å ikke bruke vold i sin apell før demonstrasjonen lørdag. Han ba folk om å lukke øynene og sende tankene sine ned til Palestina.

Ordfører i Oslo, Fabian Stang, gikk lørdag ut og ba demonstrantene om å besinne seg.

Det ble gjort store ødeleggelser i Oslo under demonstrasjonen i Oslo torsdag:

Video nsps_upload_2009_1_9_12_1_6_1929.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.