NRK Meny
Normal

Én alvorlig skadet etter ulykke med flere biler på E6

Én person er alvorlig, men ikke livstruende skadet etter en ulykke med fire biler på E6 på Romerike, melder politiet. Det skal være svært glatte veier og vanskelige kjøreforhold på E6.

Laster kart, vennligst vent...

Ulykken har skjedd på E6 nordgående, ved Bergerkrysset på Romerike.

Ulykken skjedde like før klokken åtte ved Bergerkrysset på Romerike, i nordgående retning på E6.

Fire biler har vært involvert i ulykken. Først fikk en bil sleng og havnet på siden. To biler stanset for å hjelpe den første bilen, så kjørte en varebil inn i de to som hadde stanset.

– Én person er alvorlig skadet og fraktet til sykehus med ambulanse. Det er ukjent hva slags skader vedkommende har fått, men det skal ikke være livstruende, forteller operasjonsleder Pål-André Thorsby i Øst politidistrikt.

Fire personer kjøres til Ahus med lettere skader.

Snø og glatt vei

Årsaken til ulykken er ennå ikke kjent, men kjøreforholdene i området er krevende.

– Det er veldig glatt veibane på stedet, med skikkelig snøvær som gjør forholdene vanskelige, sier Thorsby.

Laster Twitter-innhold

Bilene har fått store materielle skader. Like før klokken halv ti var veien ryddet etter ulykken, og trafikken kunne gå som normalt.

Flere ulykker

Morgentrafikken på E6 har vært preget av flere ulykker på grunn av de vanskelige kjøreforholdene.

Ved Taraldrud, sør for Oslo, havnet en bil på taket rundt klokken kvart på åtte i sydgående retning. Sjåføren ble ikke alvorlig skadet, men behandlet av ambulansepersonell på stedet.

Ved Skedsmokorset, noen knappe hundre meter sør for firebilsulykken, krasjet en taxi med fire passasjerer inn i en lastebil bakfra i nordgående retning omlag klokken ni. Ingen av de involverte ble skadet.