Normal

Utvides til korrupsjon

Den svindelsiktede tidligere eiendomssjefen i Undervisningsbygg blir nå også siktet for korrupsjon.

Undervisningsbyggs lokaler i Fredrik Selmers vei i Oslo
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Politiet har utvidet siktelsen mot Frank Murud etter at fire ledere i tre håndverksbedrifter ble pågrepet mandag kveld.

Alle de fire håndverkslederne er også siktet for korrupsjon, melder NA24.

Murud er fra før siktet for grov økonomisk utroskap for å ha tappet den kommunale etaten Undervisningsbygg i Oslo for nesten 90 millioner kroner mens han var eiendomssjef der.

Disse pengene skal han ha svindlet til seg fra kommunen  i samarbeid med en 69 år gammel håndverker ved å skrive falske fakturaer i 2004 og 2005.

Nye millionbeløp

Men nå mener politiet at forbrytelsene er enda mer alvorlige.

Siktelsen utvides til korrupsjon etter at flere personer ble pågrepet i begynnelsen av denne uken. Disse fire skal samarbeide med politiet.

Korrupsjonssiktelsen baserer seg på at eiendomssjefen skal ha tjent på å gi håndverksbedriftene oppdrag.

Også korrupsjonssaken skal handle om  millionbeløp, men politiet vil foreløpig ikke si hva slags summer det dreier seg om.

Risikerer mer straff

Strafferammen for korrupsjon er ti års fengsel. Strafferammen for den tidligere siktelsen, økonomisk utroskap, er seks års fengsel.

Ifølge Straffeloven er utroskap å skaffe seg eller andre en uberettiget vinning eller å skade ved å forsømme en annens anliggender som han styrer eller har tilsyn med, eller handler mot den annens tarv (interesser).

Korrupsjon går ut på skaffe seg selv eller andre en utilbørlig fordel i tilknytning til stilling, verv eller oppdrag. Det å gi eller tilby noen en utilbørlig fordel i tilknytning til stilling, verv eller oppdrag regnes også som korrupsjon ifølge Straffeloven.

Frank Murud sitter allerede fengslet i saken. De fire håndverkerne som ble pågrepet mandag, blir fremstilt for fengsling i morgen.

Politiet vil trolig be om forlenget fengsling av Murud når varetektsperioden går ut neste uke.

Frank Muruds enebolig i Holmekollen
Foto: NRK