NRK Meny
Normal

Dumpet hundekadavre i skogen

En veterinær er siktet for å ha tatt betalt for å avlive og kremere dyr, for så å dumpe dem i skogen.

Asken til venstre er fra kremasjon. Asken til høyre er fra brent trevirke og ikke fra kremasjon.

Veterinæren forfalsket kremasjonsaske. Asken til høyre er brent trevirke og ikke fra kremasjon.

Foto: Nitrogruppa

Veterinæren ble torsdag siktet for å ha lurt hundeeiere til å betale for avliving og kremering.

Men isteden for å levere kjæledyrene til kremering dumpet han hundekadavrene i skogen på Sollihøgda 400-500 meter fra avkjøring til E6. Til eierne skal han ha levert urner med aske fra forbrent trevirke.

– Mannen er bare avhørt én gang og vi kan derfor ikke gå ut med flere opplysninger. Men jeg kan fortelle at mistanken til mannen ble styrket etter avhøret på torsdag, sier politiadvokat Henrik Dagestad i Asker og Bærum politidistrikt.

Flere hundekadavre i skogen

Det var den frivillige organisasjonen Nitrogruppa som først fant hundene i skogen.

Gruppen, som jobber med å spore opp hunder som har forsvunnet, var på jakt etter en Engelsk setter da de fikk tips fra en turgåer om at det lå en død hund i skogområdet ved Sollihøgda i månedsskiftet mars-april.

I god tro om at det måtte være hunden de lette etter, dro Robert Oskarsen fra Nitrogruppa opp for se. Men fant ingen hund.

Senere i mai ble organisasjonen ring opp igjen med et nytt tips om en død hund i det samme skogområdet. Denne gangen fikk de koordinater og bilde av hunden.

Vel fremme fant de hunden. Men på vei tilbake til bilen dukket det opp flere hundekadaveret.

– Totalt tre hunder fant vi i skogen. Det er noe av det mest makabre jeg noen gang har sett, sier Oskarsen.

Den falske urner er til venstre

Den falske urnen er til vestre. Robert Oskarsen mistenker at urnen med det som skulle være asken etter hunden hans opprinnlig er en boks brukt til fuktighetskrem.

Foto: Nitrogrupa

Frykter at det samme har skjedd med sin hund

Han leverte sin hund til samme veterinær og mener nå at hunden hans ligger i skogen et sted.

– Det er helt forferdelig. Hunden min døde på sofaen hjemme og var mitt hjertebarn. 1500 kroner betalte jeg for å få den kremert. Nå har veterinæren som jeg kjenner godt innrømmet at urnen jeg fikk, som har stått på peishyllen, ikke er aske fra hunden min, sier Oskarsen.

Oskarsen forteller at veterinæren ringte for å beklage det han hadde gjort.

– Han gråt og sa at han angret. Forklaringen hans var at han var i en desperat situasjon, sier Oskarsen.

Veterinæren fortalte til Oskarsen at fryseboksen der han oppbevarte dyrene ikke fungerte og at han ikke hadde noe annet valg enn å kjøre kadavrene ut i skogen fordi de var i ferd med å råtne.

Ifølge Budstikka har veterinæren brukt samme forklaring tidligere da han skal ha blitt tatt for å dumpe dyrekadavre i søpla i 2008.

Videre fortalte veterinæren at dyrene i skogen ved Sollihøgda var gravd ned. Men det stemmer ikke i følge Oskarsen.

– De dyrene vi fant var ikke gravd ned. Det er helt hensynsløst. Mange eiere ser på hunden som sitt eget barn og de vil ha asken for å komme seg videre. Dette er helt tragisk.

Til VG innrømmer Veterinæren å ha fylt på aske fra forbrent trevirke på urnene, og gir uttrykk for kronisk dårlig samvittighet i etterkant.