NRK Meny
Normal

Drosjer i Oslo under oppsyn

Politiet holder oppsyn med minst 37 drosjer i Oslo. Bakgrunnen er at de skal være knyttet til gjengmiljøet i hovedstaden.

Drosje
Foto: Scanpix

Et hemmelig dokument som inneholder oversikt over gjengene inneholder også løyvenummeret til 37 drosjer, skriver Dagbladet. Dette skal være sjåfører som er knyttet til gjengmiljøet i hovedstaden.

- Frakter våpen

22 av sjåførene skal være knyttet til A-gjengen mens åtte andre skal være knyttet til B-gjengen.

En del personer som er under overvåkning er tidligere tatt med narkotika og våpen i bilen forteller politioverbetjent Eirik Jensen til Dagbladet.

- Dette er sjåfører vi ser har dialog med de involverte personene (gjengene), og at de er i nærheten av steder der det skjer alvorlig kriminalitet, sier Jensen.

Flest jobber i Oslo Taxi

I følge politidokumentet jobber 24 av sjåførene i Oslo Taxi. Daglig leder i Oslo Taxi, Svein-Erik Marø Oversen forteller at de ikke er kjent med saken.

- Vi er ikke kjent med disse påstandene, og kan ikke kommentere dem før eventuelt politiet henvender seg til oss. Men jeg har registrert saker, før min tid, som gjelder for eksempel at drosjer frakter våpen, sier Oversen.

Blant sjåførene i Oslo Taxi er en 31-åring som skal være medlem i A-gjengen. Han er tiltalt for en periode som skal ha skjedd på nyttårsaften der han skal ha uprovosert slått ned et medlem av B-gjengen.

Kritiserer politiet

Politiet må fjerne alle drosjesjåfører som er tilknyttet eller driver med kriminell virksomhet i Oslo. Det krever i Norges Taxiforbundet Wiggo Korsnes.

- Hvis politiet vet at sjåførene driver med noe ulovlig må de handle. Vi trenger å bedre omdømmet vårt og da har vi ikke bruk for sånne kollegaer. Jeg håper inderlig ikke at politiet bruker disse som lokkeduer for å komme annen kriminalitet til livs, sier Kornes til NRK Østlandssendingen.