Hopp til innhold

Drosjenæringen ber om tiltak

Drosjenæringen ber selv om at justisministeren og politiet griper inn etter avdekkingen om at flere drosjesjåfører i Oslo har forbindelser til gjengkriminalitet.

Taxi
Foto: NRK

I forbindelse med flere hendelser i gjengmiljøet det siste året, har Oslo-politiet lagt merke til at flere drosjer har vært i nærheten av steder der oppgjør har funnet sted.

Politiet har mistanke mot flere navngitte sjåfører som skal ha bistått gjengene med å frakte vekk våpen og narkotika i forbindelse med straffbare handlinger.

Les også: - Frakter våpen for gjengkriminelle

Ber om møte

- Vi har skrevet brev til justisminister Knut Storberget og bedt om et møte, sier direktør Wiggo Korsnes i Norges Taxiforbund til NTB.

I Taxiforbundet er de overrasket over at politiet ikke har grepet inn og tatt kjøretillatelsen til de aktuelle sjåførene.

De antar det må skyldes ressursmangel at politiet ikke allerede har tatt i bruk de midlene som står til rådighet.

- Hvis lovverket ikke er til stede for å ta disse menneskene som de vet navnene på, så må det ordnes. Og dersom det skyldes ressursmangel, må justisministeren rydde opp i det også, sier Korsnes.

Wiggo Korsnes

Direktør Wiggo Korsnes i Norges Taxiforbund

Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

Ønsker dem vekk

Direktøren referer til forskriftene om at alle som kjører drosje må være skikket til oppgaven og skal i tillegg ha plettfri vandel. Han betegner det som ubegripelig at personer med tilknytning til gjengmiljøene skal kunne oppfylle disse kriteriene.

Han kritiserer også hemmeligholdet rundt saken. Dersom drosjesentralene hadde hatt kjennskap til hvilke sjåfører som ikke tilfredsstiller kravene, kunne man svarteliste dem.

- Hele næringen ønsker disse menneskene vekk fra vår næring og kanskje ut av landet dersom de ikke er norske statsborgere, sier Korsnes.

Ny strategi

Politidirektoratet har sammen med politiet i Oslo, Follo, Asker og Bærum og Romerike et samarbeidsprosjekt for å bekjempe gjengene.

Avdelingsdirektør Trond Egil With i Politidirektoratet sier til NTB at det vil bli holdt et møte om status i saken.

- Vi skal ha et møte i slutten av september hvor vi skal legge strategiene for det videre arbeidet framover, sier With.