Hopp til innhold

Dropper Uniteam?

Oslo kommune vurderer å bryte avtalen med Uniteam om levering av nye brakkebarnehager.

Refstad og Tonsenjordet Barnehage
Foto: Andreas Øien Stensland

Barnehagen som kollapset på Bjerke søndag og de ti andre brakkebarnehagene som nå er stengt, har én ting til felles. De er alle levert av selskapet Uniteam.

I løpet av året skal Uniteam etter planen sette opp fire nye brakkebarnehager for Omsorgsbygg: Sinsenparken, Vassenga/Rønningsjordet, Gladengveien og Steinspranget.

Kritikk fra SV

I bystyret i går stilte SVs Kari Pahle spørsmål om det er lurt å kjøpe flere brakkebarnehager fra Uniteam.

-Kommer man til å bruke dette samme firmaet, eller er man nå blitt betenkt over å skaffe seg flere paviljonger? ville Pahle vite.

Byutviklingsbyråd Merete Agerbak-Jensen er politisk ansvarlig for Omsorgsbygg og barnehageutbyggingen i Oslo.

-Dette er noe vi raskt må ta stilling til. Det er vel ikke umulig at dette må få konsekvenser for leveransene på et vis, svarte hun.

Doer til Guantanamo

Det har stormet rundt Uniteam også tidligere, på godt og vondt. To av eierne, gründeren og hans sønn, er siktet for å ha bedratt Forsvaret for 20 millioner kroner i forbindelse med leveranser av spesialcontainere.

Uniteam har også vært i medienes søkelys for å ha levert containertoaletter til den amerikanske fangeleiren på Guantanamo. RVs Erling Folkvord mener dette alene bør få Oslo kommune til å avstå fra videre samarbeid.

-Byrådet bøt sørge for at et firma som tjener penger på å bygge konsentrasjonsleir for USA ikke er velkommen til å bygge noe som helst for Oslo kommune.

I 2004 ble Uniteam kåret av Dagens Næringsliv til "Årets Gaselle", Norges raskest voksende gründerbedrift.