NRK Meny
Normal

Drapssiktet godtar varetekt

37-åringen som er siktet for drap på en 49 år gammel lege fra Oslo erkjenner ikke straffskyld, men har sagt ja til å bli varetektsfengslet i fire uker.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Ifølge Aase Karine Sigmond, som forsvarer den drapssiktede trønderen (37), godtar siktede varetektsfengsling for at politiet skal få tid til å etterforske saken.

Politiet er sikre på at Bermudez er drept, men har foreløpig ingen spor etter liket.

Kan ha truffet drapsmannen på nett

Ber om hjelp fra homofile

Siktet for forsettlig drap

Vil ikke avhøres

- Min klient har samtykket til fengsling i fire uker. Han ønsker ikke å gå i avhør, fordi han føler seg i dårlig form. Jeg har ikke snakket med ham om selve saken, sier Sigmond til NRK Østlandssendingen.

Den 37 år gamle trondheimsmannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag, men vil ikke være tilstede selv.

- Fengslingsmøtet er utsatt til fredag fordi flere politidistrikt er involvert i saken. Jeg antar at min klient ikke er i form til å delta på møtet i morgen, sier Sigmond.

Joaquin Leal Bermudez (49)
Foto: Politiet

Advokaten har foreløpig ikke fått innsyn i saksdokumentene, og vet lite om hva slags bevis politiet legger til grunn for siktelsen. Sigmond mener klienten trenger de neste dagene til å roe seg.

Kjørte legens bil

Sigmond ble onsdag oppnevnt som den 37 år gamle drapssiktede trønderens forsvarer.

- Vi har ikke snakket mye om siktelsen. Etter nesten ett døgn på glattcelle er han ikke i god form, sier Sigmond, uten å ville utdype mannens helsetilstand.

- Nå er målet å få ham over til ordinær varetektsfengsling hvor forholdene er litt bedre, sier Sigmond, som ikke vil kommentere saken ytterligere før hun har snakket ordentlig med sin klient.

37-åringen er siktet for forsettlig drap på den 49 år gamle spanske overlegen Juaquin Leal Bermudez, som politiet har etterlyst. Han ble pågrepet natt til onsdag da han kjørte i overlegens bil.

Citroen Saxo reg.nr. NE 87266
Foto: Politiet

- Noen er drept

Funnene tyder på at han er drept i sin egen leilighet, for deretter å ha blitt fraktet i bil til Vestfold der liket skal ha blitt dumpet.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen innrømmer at det er spesielt å sikte 37-åringen for drap, når det ikke er funnet noe lik.

- Hvis det er savnede som er utsatt for denne kriminelle handlingen, så har vi ikke tro på at han lever, slår Abrahamsen fast.

Lette ved slakteri

37-åringen var på vei sørover mot Tønsberg på E18 da andre bilførere meldte fra til politiet om mistenkelig og vinglete kjøring.

Mannen snudde senere og kjørte tilbake, nordover mot Drammen, der han ble stanset og pågrepet.

Onsdag formiddag gjorde politiet søk etter den savnede i slakteriavfallet på slakteriet Nortura på Åstoppen i Tønsberg kommune. Det skriver Aftenposten.no.

Den 37 år gamle mannen skal ha blitt observert i nærheten av slakteriet rundt det tidspunktet han kjørte 49-åringens bil sent tirsdag kveld.