NRK Meny
Normal

Drapssiktet får dra hjem

Mannen som er siktet for drapet på Vegard Bjerck (43) slipper å sitte i varetekt. Borgarting lagmannsrett mener fortsatt det er grunn til å tro at familiefaren er drapsmannen.

Drap på Skøyen

Det var den 18. desember 2008 at Vegard Bjerck (43) ble drept i et garasjeanlegg på Skøyen.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Den drapssiktede 44- åringen får dra fra varetektscellen i løpet av onsdag, skriver VG nett. Oslo tingrett bestemte allerede i forrige uke at familiefaren skulle få slippe ut, men politiet anket saken til lagmannsretten.

Les også:

Den siktede har meldeplikt, og får ikke lov å reise ut av landet.

Selv om Borgarting lagmannsrett mener det er grunn til å tro familiefaren er drapsmannen, uttaler de at:

«Noe helt entydig eller overbevisende bevis for skyld er så langt ikke fremkommet».

Les også:


Det var i desember 2008 at Bjerck (43) ble funnet drept, men nesten to og et halvt år senere er rettsaken fortsatt ikke i gang. Det er uvisst når denne eventuelt vil starte, og det er én av grunnene til at lagmannsretten nå lar den drapssiktede mannen slippe ut.

Dommerne ble enige om at videre fengsling er urimelig, særlig da mannen har vært løslatt fra juli 2009 til mars 2011 uten å prøve å dra fra landet.

Et mysterium for politiet

Drapssaken har lenge vært vanskelig å løse for politiet i Oslo.

Da Vegard Bjerck fra Dovre ble funnet drept i et garasjeanlegg på Skøyen i Oslo den 18. desember 2008, ble en nabo pågrepet for drapet. Vedkommende satt bare kort tid i varetekt før han ble løslatt.

I mars i år ble mannen igjen satt i varetekt, etter at tyske krimteknikere rapporterte om slitemerker på en fruktkniv som knyttet familiefaren til drapet.