Drapssiktede ble varetektsfengslet

To menn ble varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett torsdag ettermiddag. Politiet mistenker at de har tatt livet av en mann ved hjelp av gift.

Politiadvokat Andreas Strand og forsvarer Kaja de Vibe Malling

TINGRETTEN TORSDAG: Politiadvokat Andreas Strand og forsvarer Kaja de Vibe Malling før dommeren lukket døren for mediene.

Foto: Simon Skjelbostad Yset / NRK

Mannen døde på Ullevål sykehus 7. februar og politiet tror at han ble forgiftet. Mandag kveld ble de to mennene pågrepet og siktet for forsettlig drap.

I dag ble de fremstilt for varetektsfengsling, og begge får fire uker i varetekt, to av ukene skal være i full isolasjon.

Kaja de Vibe Malling

Kaja de Vibe Malling, forsvarer.

Foto: Simon Skjelbostad Yset / NRK

Kaja de Vibe Malling forsvarer den av de to siktede som er født i 1980. Hun sier at hennes klient stiller seg uforstående til siktelsen, men at han likevel samtykker til varetektsfengsling, og at han ikke erkjenner straffskyld.

– Han har hele tiden samarbeidet med politiet og vil fortsette med det, sier Kaja de Vibe Malling.

Advokat Hans Olav Bytingsvik representerer den andre siktede mannen, og heller ikke hans klient erkjenner straffskyld. Han begjærer seg løslatt.

Gunhild Lærum er bistandsadvokat for mannens familie. Hun vil ikke kommentere saken etter anbefaling fra politiet.

Begge er dømt for bedragerier

Begge de drapssiktede ble dømt for grove bedragerier i januar, og innrømmet alle forholdene i retten den gang.

De leide blant annet dyrt fotoutstyr av en butikk og solgte det på Internett. De stakk fra en regning på flere titalls tusen på et høyfjellshotell.

En av mennene kjøpte en falsk Rolex i Thailand og solgte den for nesten 50.000 kroner. Han er dømt 13 ganger tidligere for grove bedragerier og tyverier, mens den eldste av de drapssiktede er dømt for et annet grovt bedrageri, skriver VG.