Drapsofferet på Ammerud er identifisert

Den drepte er en mann i midten av 30-årene.

Krimteknikere i skogen på Ammerud

KREVENDE ÅSTED: Krimteknikere har satt opp telt og jobber i skogen på Ammerud fredag ettermiddag.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Fredag kveld ble ytterlige to personer, en mann og en kvinne, siktet for drap eller medvirkning til drap etter at en mann i 30-årene ble funnet drept like bak Ammerud skole fredag morgen. Dermed er fire personer siktet i saken.

– Offeret er en ung, norsk mann fra Oslo. Han er i midten av 30-årene. Vi har i løpet av ettermiddagen fått kontakt med pårørende, og har fått varslet dem, sier Grete Lien Metlid, leder for seksjonen for voldsbrytelser i Oslo-politiet.

Fredag kveld vil politiet ikke si noe om den drepte har hatt en tilknytning til de fire som er siktet i saken. Politiet vil heller ikke si noe om dødsårsaken.

De to som ble siktet tidligere fredag, omtales som kjenninger av politiet i forbindelse med rus.

– Vi utelukker ikke at det kan bli ytterligere pågripelser i saken.

Sent fredag kveld pågår det fortsatt avhør av enkelte av de siktede, men politiet vil ikke komme inn på hva som er sagt i avhørene.

Funnsted, ikke åsted

Politiet startet drapsetterforskning etter at en person ble funnet død rett bak Ammerud skole i Oslo fredag morgen. De har foreløpig betegnet sted som et «funnsted», ikke et åsted. Det kan bety at offeret har blitt drept et annet sted, for så å ha blitt fraktet til skolen.

Da NRK var på stedet fredag ettermiddag, jobbet politiet på et stort område bak Ammerud skole, nedenfor den såkalte «Bananblokka».

Etter det NRK får opplyst, ble deler av liket funnet i en koffert. Liket skal ha vært partert.

Det var en kvinne som varslet politiet ved 7.30-tiden.

– Kvinnen reagerte på en person hun så og adferden til personen og bestemte seg for å ringe politiet, sier leder for Seksjonen for volds- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid.

Da politiet ankom, fant de den døde mannen og de to mennene som først ble siktet. Hun beskriver åstedet som krevende.

Pressekonferanse fra Politihuset på Grønland i forbindelse med at en død person er funnet på Ammerud. To personer er pågrepet i saken

VET LITE: To personer er tatt og siktet for drap, men politiet vet ingenting om hvem den drepte er.

Så menn med koffert

Akers avis Groruddalen har snakket med en kvinne som bor like ved. Hun sier hun så noe mistenkelig ved halv åtte-tiden.

– Jeg så to menn som bråket langs den samme stien. De kom gående med en koffert. Den må ha vært veldig tung fordi de ikke klarte å bære den eller trille den, men dyttet den over ende flere ganger for å få fraktet den videre, forteller hun.

Det er foreløpig uklart om observasjonen er knyttet til drapet politiet etterforsker.

En far NRK har snakket med, sier han er bekymret for sine barn, som går på skolen. Etter det NRK får opplyst, blir barna ved skolen sluppet ut av skolen samlet og oppfordret til å ta veier som leder vekk fra området der politiet jobber.

Krimteknikere på Ammerud

Krimteknikere undersøker en konteiner like bak Ammerud skole. Søket ble avsluttet etter kort tid, tilsynelatende uten hell.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK
Krimteknikere på Ammerud

Krimteknikere jobbet i et skogholt bak Ammerud skole fredag ettermiddag. Omårdet ligger like nedenfor den såkalte «Bananblokka».

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK
Laster kart, vennligst vent...