NRK Meny
Person skutt på Ensjø
Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Drap på Ensjø

Oppsummert

Aqeel Shahzad (31) ble skutt og drept på Shell-stasjonen på Ensjø i Oslo på kvelden mandag 13. august 2012. Fire menn, blant dem en 39 år gammel mann fra Portugal som ble utlevert fra Dubai, er tiltalt for overlagt drap.

 • Tiltalt for overlagt drap

  En 39 år gammel portugisisk mann er tiltalt for drapet av Aqeel Shahzad på Ensjø i Oslo i august 2012. Tre andre menn er tiltalt for medvirkning til drapet, blant dem 31-åringen som skal ha bestilt drapet.

 • Klager på fengselet

  I 2012 ble Aqeel Shahzad skutt og drept på en bensinstasjon på Ensjø i Oslo. Den 30 år gamle mannen som soner en straff for å ha bestilt dette drapet, klager nå på forholdene i fengslet, melder VG. Han er misfornøyd med mengden isolasjon i fengslet, og vurderer søksmål.

 • Samtykker til varetektsfengsling

  Den drapssiktede som i går ble utlevert til Norge fra Dubai samtykker til varetektsfengsling og møter ikke i retten i dag, opplyser Oslo tingrett på Twitter. Politiet har varslet at de ville be om fire uker varetektsfengsling av 29-åringen.

  Laster Twitter-innhold
 • Ber om fire uker varetekt

  Politiet vil be om fire uker varetektsfengsling av 29-åringen som ble utlevert fra Dubai i går. Ifølge politiadvokat Tina Bjarkø Helleland vil mannen ikke være til stede på fengslingsmøtet i dag. 29-åringen nekter straffskyld.

 • Drapssiktet nekter skyld

  – Jeg bekrefter at han er i Oslo, og ser frem til å gi sin versjon i politiavhør slik han har bedt om det siste året. Han nekter skyld for medvirkning til drap, sier mannens forsvarer John Christian Elden sier til NRK.