Person skutt på Ensjø
Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Drap på Ensjø

Oppsummert

Aqeel Shahzad (31) ble skutt og drept på Shell-stasjonen på Ensjø i Oslo 13. august 2012. En mann er dømt til 19 års fengsel for å ha bestilt drapet, mens en portugiser er dømt til 11 år for å ha utført drapet. T

 • 19 års fengsel for bestillingsdrap

  En mann er dømt til 19 års fengsel for å ha bestilt drapet på Aqeel Shahzad på Ensjø i 2012. En portugiser er dømt til 11 år for å ha utført drapet. To andre menn er dømt til 13 og 16 år for å ha tilrettelagt og planlagt drapet.

  Politi på åstedet for drapet på Ensjø i Oslo
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • 19 års fengsel for bestillingsdrap

  En norskpakistaner er dømt til 19 års fengsel for å ha bestilt drapet på Aqeel Shahzad på Ensjø i 2012. En portugiser er dømt til 11 år for å ha utført drapet. To andre menn er dømt til 13 og 16 år for å ha tilrettelagt og planlagt drapet.

 • Erkjente straffskyld for Ensjø-drap

  En 38 årig portugisisk mann erkjente i dag straffskyld for drapet på Aqeel Shahzad (31) på Ensjø i Oslo i 2012. Mannen nektet straffskyld for drapsforsøk mot en annen person. Tre andre tiltalte nektet straffskyld da rettsaken startet i Oslo tingrett i dag.

 • Tiltalt for overlagt drap

  En 39 år gammel portugisisk mann er tiltalt for drapet av Aqeel Shahzad på Ensjø i Oslo i august 2012. Tre andre menn er tiltalt for medvirkning til drapet, blant dem 31-åringen som skal ha bestilt drapet.

 • Klager på fengselet

  I 2012 ble Aqeel Shahzad skutt og drept på en bensinstasjon på Ensjø i Oslo. Den 30 år gamle mannen som soner en straff for å ha bestilt dette drapet, klager nå på forholdene i fengslet, melder VG. Han er misfornøyd med mengden isolasjon i fengslet, og vurderer søksmål.