NRK Meny
Normal

Dømte drosjeeiere krever erstatning

Rundt 40 drosjeeiere som er dømt for drosjesvindel, krever nå erstatninger på opp til 100 millioner kroner for tapte inntekter.

Drosjer utenfor Oslo S
Foto: Lise Åserud / Scanpix

Drosjeeierne er uenig i at de i tillegg til ordinær straff også skulle miste sine drosjeløyver. Kommunen mente det var riktig, og inndro en lang rekke løyver.

Drosjeeierne klaget dette inn til kommunens ankeutvalg, men løyvene ble inndratt umiddelbart, selv om klagesaken ennå ikke er ferdigbehandlet, skriver Aftenposten.

Høyesteretts ankeutvalg besluttet nylig at kommunen ikke hadde rett til å inndra løyvet til en drosjeeier før den endelige klagesaken var ferdig.

Advokatfirmaet Elden, som representerer flere dømte drosjeeiere, truer kommunen med erstatningskrav for tapt arbeidsinntekt og en lang rekke nye rettssaker.

– 40 av våre medlemmer er i samme situasjon som han som nå fikk medhold i Høyesterett. Disse vurderer erstatning for tap av inntekter. Dette kan dreie seg om tapt omsetning på nærmere 100 millioner kroner, sier leder Glenn Tuxen i Norges Taxiforbund avdeling Oslo.

Til sammen er 372 drosjeeiere i Oslo tatt for drosjesvindel etter 2003. Ligningsmyndighetene mener 625 millioner kroner er unndratt beskatning. Over 150 drosjeeiere er dømt.