Normal

Dømt for drapet på Einar Opsahl

Noppadol Wanthaphirom (31) er også i lagmannsretten kjent skyldig for drapet på Einar Opsahl på Bislett i juni i 2011.

Bislett-drapet

Noppadaol Wanthaphirom sin forsvarer Morten Engesbak sammen med statsadvokat Håvard Skallerud i Borgarting Lagmannsrett hvor ankesaken for drapet på Einar Opsahl.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

30-åringen ble i september ifjor dømt til 18 års fengsel i Oslo tingret for å ha skutt og drept Einar Opsahl (35).

Wanthaphirom anket på stedet, og har hele tiden nektet straffskyld. Forklaringen har vært at det har var en annen skyter på stedet, men at Wanthaphirom har vært redd for å fortelle hvem det er grunnet represalier.

– Han er veldig skuffet over at han ble funnet skyldig. Han tar det tungt og står fortsatt på at det ikke er han som har gjort det, sier forsvarer Morten Engesbak til NRK.

Ankesaken startet i Borgarting lagmannsrett 15. januar. Nå har også i lagmannsretten kjent han skyldig for drapet, skriver VG.

Jurymedlemmer skal møtes neste uke for å drøfte straffeutmåling.

Moren til den drepte 35-åringen er glad for at saken nå er over.

– Dette har vært en tøff prosess for henne, men nå er hun lettet over at rett mann er dømt for denne grusomme handlingen, sier bistandsadvokat Jan Christian Kvanvik til NRK.

Hevder det var en annen som skjøt

Wanthaphirom er tidligere straffedømt elleve ganger, og har ikke lovlig oppholdstillatelse i Norge. Under pågripelsen fant politiet nærmere ti kilo narkotika den tiltalte har erkjent å være i besittelse av.

Einar Opsahl, privat bilde lagt ned ved drapsstedet juni 2011

Einar Opsahl (35) ble skutt i hodet og drept på en drosjeholdeplass på Bislett 18. juni i 2011.

Foto: Kristin Granbo / NRK

Under ransakelsen ble det også funnet flere våpen, og tiltalte har også erkjent brudd på våpenloven. Aktor mener tiltalte ga drapsvåpenet til en venn etter drapet. Våpenet har siden ikke blitt funnet av politiet.

30-åringen nektet lenge å forklare seg for politiet, og hevdet innledningsvis at han var på et utested på Oslos østkant da drapet skjedde.

Rett før rettssaken startet innrømmet imidlertid 30-åringen at han var på stedet, noe som også har blitt bekreftet av blodfunn gjort på tiltaltes klær.

Wanthaphirom har forklart at var en annen person som skjøt Opsahl, men har sier han ikke har våget å si hvem av frykt for represalier fra et kriminelt asiatisk miljø.