Ulykke i Aurskog-Høland.
Foto: Daniel Laabak / Tipser.no

Dødsulykke på Bjørkelangen

Oppsummert

 • To jenter på 11 og 13 år er døde etter at de ble påkjørt da de var ute på tur med hest og sulky ved Bjørkelangen i Akershus lørdag 11. januar 2014.
 • Dødsulykken skjedde på fylkesvei 229 i Aurskog-Høland.
 • Aktor vil ha halvt års fengsel

  Aktor har lagt ned påstand om seks måneders ubetinget fengsel for sjåføren som kjørte på to jenter på Bjørkelangen i januar i fjor. Han vil også at den tiltalte sjåføren fratas førerkortet i fire år.

 • Mener sjåføren kjørte for fort

  Mannen som er tiltalt etter Bjørkelangen-ulykken i januar i fjor, hadde før høy hastighet etter forholdene, mener et vitne som har forklart seg i retten i dag. Vitnet kom kjørende i motgående felt da to jenter i hest og vogn ble påkjørt av en varebil og senere døde.

 • – Tungt for foreldrene

  Det er tungt for foreldrene at sjåføren ikke husker noe fra ulykken, sier Stine Laier Nybø, bistandstandsadvokaten til foreldrene til Tiril Alette Huser Bølge. Sammen med 13 år gamle Sara Christiane Holmedahl Sandsmark ble hun påkjørt i januar i år.

Minnestund for jenter som ble påkjørt i Bjørkelangen
- Folk har kommet for å tenne lys og lagt ned blomster, og holdt rundt hverandre, sier ordfører Jan Arild Mærli (Ap) i Aurskog-Høland om søndagens minnemarkering for de to jentene som døde etter å ha blitt påkjørt ved Bjørkelangen lørdag.