NRK Meny
Normal

Død mann funnet på Torshov identifisert

Mannen som ble funnet død på Torshov i Oslo i går morges var en 33 år gammel svensk statsborger. Obduksjonsrapporten viser også at mannen hadde vært død i opptil flere dager før han ble funnet.

Politi undersøker etter funn av død mann

FRAKTET: Politiet mener at mannen trolig har vært død i opptil flere dager før han ble funnet, og trolig ble fraktet til funnstedet.

Foto: Bård Nafstad / NRK

Den avdøde er nå obdusert og politiet vet hva som er den trolige dødsårsaken. Politiet vil ikke gå ut med den informasjonen nå, men skriver i en pressemelding at informasjonen styrker deres tidligere mistanker om at mannen er utsatt for en straffbar handling.

Metlid

ETTERFORSKER: Politiinspektør Grete Lien Metlid ved Oslo politidistrikts avdeling for volds- og seksualforbrytelser.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB SCANPIX

– Avdøde er nå identifisert og politiet har kontakt med pårørende. Han er identifisert som en svensk statsborger på 33 år bosatt i Sverige. Han skal angivelig nylig ha kommet til Oslo. Så langt tyder etterforskningen på at han kom i slutten av forrige uke, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

Politiet vet ennå ikke hvor i Oslo mannen har oppholdt seg. Det blir en viktig del av den videre etterforskningen.

– Han skal angivelig nylig ha kommet til Oslo. Så langt tyder etterforskningen på at han kom i slutten av forrige uke, sier Metlid til NTB.

Død i opptil flere dager

Ifølge politiet har mannen trolig vært død i opptil flere dager. De vet ikke hvor lenge mannen lå på stedet før han ble funnet i 7.30-tiden mandag, men mye tyder på at han har blitt fraktet til funnstedet.

– Det er fortsatt for tidlig å konkludere nærmere om hva som har skjedd forut for døden, og hvor mannen døde, sier politiinspektøren.

Da liket ble funnet av renovasjonarbeidere ved søppelkassene foran en bygård på Torshov i Oslo var kroppen tildekket av papp.

Området rundt funnstedet ble sperret av politiet og det ble satt opp et telt over selve liket.

I tillegg til å gjøre krimtekniske undersøkelser av funnstedet, gjennomførte politiet blant annet en rundspørring i bygården og undersøkt hva som foreligger av relevant overvåkingsmateriale.

Død mann funnet utenfor bygård på Torshov i Oslo

SPERRET AV: Politiet gjennomførte rundspørringer i bygårdene i området rundt funnstedet på Torshov i Oslo.

Foto: Bård Nafstad / NRK

Ber om tips

Oslo politidistrikt har også gått ut og bedtpublikum om tips med følgende oppfordring:

«Dersom noen har opplysninger om hvem den døde er, eller vet noe om bakgrunnen for dødsfallet, ta kontakt med politiet i Oslo. Det samme vedrørende observasjoner tilknyttet stedet mannen er funnet eller området rundt. Politiet ønsker foreløpig ikke å begrense tidsrommet utover at kveld/natt/morgentimene er av særlig interesse».