NRK Meny
Normal

Dette er Oslos nye varaordfører

Khamshajiny Gunaratnam (Ap) blir ny varaordfører i Oslo når bystyret konstitueres onsdag.

Khamshajiny Gunaratnam

NY VARAORDFØRER: Khamshajiny Gunaratnam var nummer 6 på valglista til Arbeiderpartiet. Nå blir hun Oslos nye varaordfører.

Foto: Hanne Mellingsæter / Aftenposten

27-åringen fra Grorud har vært nestleder i Oslo Arbeiderparti siden 2014, og hun har tidligere også hatt verv i AUFs sentralstyre.

Hun var den eneste med innvandrerbakgrunn blant de ti øverste kandidatene på valgkomiteens liste for Oslo Ap ved kommunevalget. Med 3.828 personstemmer og 203 slengere, ble hun valgt inn, kun slått av Raymond Johansen og Tone Tellevik Dahl.

Gunaratnam var også bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Helse- og sosialkomiteen i perioden 2011–2015.

Opplevde terroren

Khamshajiny var en av dem som greide å svømme vekk da terroren nådde Utøya i 2011. I etterkant blogget hun om sin opplevelse.

– Blogginnlegget var en reaksjon, og en måte å få ut historien på, sa Khamshajiny til NRK i november 2011.

«Plutselig ser jeg alle vaktgutta springe oppover og ba oss "gjemme oss", løpe inn i hovedbygget" osv. Jeg løp inn til utedoen like ved AUF-butikken. Skuddene nærmet seg. Jeg var veldig sikker på at dette var "spøk", men man kan jo aldri være sikker på noen ting, det har dagen i dag bevist. De sekundene inne på den dassen var helt for jævlig. Sakte, men sikkert klarte jeg å sette mobiltelefonen på lydløs og plasserte den oppi behåen slik at jeg ikke skulle miste den. Veska tok jeg av og la på gulvet. Når jeg endelig hørte stemmene til noen bekjente kom jeg ut.» skrev hun for Dagsavisen dagen etter terrorangrepet.

Flere av de overlevende fra Utøya skrev om sine opplevelser på blogger. Khamshajiny Gunaratnam var en av dem.

Khamshajiny Gunaratnam blogget om sin opplevelse av terrorangrepet på Utøya 22. juli 2011.