NRK Meny
Normal

Det er hun som skal bestemme...

hvordan det nye Deichmanske hovedbibliotek skal se ut. Berit Kjøll blir juryleder for Deichman-konkurransen.

Berit Kjøll
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Byrådet i Oslo har valgt ut medlemmer av juryene som skal bestemme hvordan nytt Munch/Stenersen-museum og det nye Deichmanske hovedbibliotek skal se ut.

Tidligere direktør i Telenor

Berit Kjøll, som tidligere har jobbet som direktør i Telenor og sjef for Flytoget, skal lede arbeidet i juryen for Deichmanske hovedbibliotek.

Helle Søholt er partner i danske Gehl Architects og underviser blant annet i arkitektur og byutvikling. Nå skal hun lede arbeidet med finne frem til det bidraget som egner seg best til å bli det nye Munch-museet.

- Byrådet er svært fornøyd med valg av medlemmer til de to juryene. Profesjonalitet, fagkompetanse og bredde er vel ivaretatt, sier byrådsleder Erling Lae.

- Landets viktigste institusjoner

I juryen finner man arkitekter, politikere og kulturpersonligheter.

- Dette dreier seg om to av landets viktigste institusjoner som skal ligge på to av landets mest spektakulære tomter. Derfor er det spesielt viktig at sammensetningen av juryene bidrar til å skape bred tillit til den videre prosessen. Det mener vi at disse juryene gjør, sier kulturbyråd Torger Ødegaard.

Til sammen vil 40 arkitektkontorer delta, 20 i hver konkurranse, og listen med deltakere vil bli offentliggjort den 21.oktober.

Listen over de andre medlemmene i juryen finner du på sidene til Oslo kommune.