NRK Meny
Normal

Denne videoen gir de blå i Bærum bakoversveis

I en video på Facebook lover Arbeiderpartiet mindre klasser i skolene. Da må de bla opp 250 millioner kroner, ifølge Høyre som mener Ap kommer med løfter de ikke kan holde.

Ordførerkandidat Kjell Maartmann-Moe frir til velgerne med færre elever i klassene i Bærum

Videoen er hentet fra Facebook-siden til Bærum Arbeiderparti.

Valglogo

«Skolen er viktig for alle barn. Det er her fremtiden deres skapes. Derfor vil vi at elevtallet skal ned til 22 i hver klasse. Det gir læreren bedre arbeidsforhold. »

Slik presenterer Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Bærum, Kjell Maartmann-Moe, partiets skolepolitikk i en video på Facebook.

Løftet fra Ap gir Høyre hakeslipp, som mener de røde umulig kan ha sett hva dette vil koste.

Millionutgift

I dag er det 633 klasser i Bærums-skolene, med et gjennomsnittlig elevtall på nærmere 30 elever.

Skal det bare være 22 elever i hver klasse, må Ap skaffe enorme summer til klasserom og ansettes over 230 nye lærere, mener Høyres gruppeleder Bjørn Røtnes.

– Vi må opprette over 190 nye klasser og bygge 150 klasserom, som tilsvarer mer enn sju nye skoler. Det kommer til å bli veldig dyrt og koste opp mot 250 millioner kroner i året, sier Røtnes.

– Eneste mulighet er eiendomsskatt

Han tviler på at de røde sitter på disse millionene.

– De har ikke mer penger å bruke enn det vi har. De har da egentlig to valg, å kutte i eksisterende skolebudsjett eller eldreomsorgen eller skaffe seg nye penger. De nye pengene er egentlig bare eiendomsskatt, sier Røtnes.

Men Maartmann-Moe benekter at det er noe de har tenkte til å innføre.

Eiendomsskatt er ikke et tema for oss.

– Vi vil bruke tid på denne endringen og starte med å øke lærertallet i utvalgte klasser i barneskolen med særlig behov for økt lærertetthet. Deretter vil vi sammen med rådmannen utvide slik økonomien tillater det, og begynne med skolene som har størst behov, sier ordførerkandidaten.