Demonstrasjon med politibeskyttelse

Kurdere og tyrkere i Norge demonstrerte lørdag på Youngstorget i Oslo.

Tyrkere demonstrerte lørdag i Oslo sentrum i til støtte for den tyrkiske regjeringens kamp mot PKK
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Store politistyrker måtte gripe inn mot uro mellom gruppene.

Demonstrasjonen begynte klokken 15:00 og to minutter over fikk politiet melding om bråk.

En mann er fraktet til legevakten, men politiet har nå kontroll over urolighetene.

Pågrepet motdemonstranter

Store politistyrker måtte gripe inn da tyrkere som var i gang med en lovlig demonstrasjon på Youngstorget lørdag ettermiddag, ble angrepet av en gruppe motdemonstranter med slagvåpen.

- En del av motdemonstrantene er pågrepet og vi vil pågripe flere, sier operasjonsleder ved Oslo Politidistrikt, Finn Belle og forsikrer om at de nå har opptøyene under kontroll.

En mann ble bragt til legevakten etter å ha blitt slått i hodet med et slagvåpen.

Knuffing og bråk

Det var Tyrkia Komiteen som arrangerte en lovlig demonstrasjon mot den kurdiske opprørsgeriliaen PKK og dens støttespillere både i Norge, Vest Europa, USA og Nord Irak.

Demonstrasjonen startet ved Youngstorget og avsluttet ved Eidsvoll plass (Stortinget). Opptoget måtte, etter angrep fra motdemonstranter, ha politibeskyttelse.

Vil vise sin avsky

I en pressemelding fra Tyrkia komiteen skriver organisasjonen om bakgrunnen for demonstrasjonen: «Vi vil vise vår avsky og førdømme terrorisme og spesielt PKK terrororganisasjonens angrep mot Tyrkia fra Nord Irak.»

Det skal ha kommet mange tyrkere fra forskjellige steder i Norge for å delta i demonstrasjonen, som skjer i forbindelse med at Iraks statsminister har lovet Tyrkia at de skal slå ned mot den kurdiske PKK-geriljaen som har baser nord i Irak.

 

Les: Irak lover å slå til mot PKK