Delte ikke ut gavene

Lørenskog kommune fikk inn gaver i hopetall da de arrangerte julaften for enslige, men presangene ble liggende igjen på kontoret. Nå lover kommunen å rydde opp.

Aktivitør Guro H. Mjelve ved Dovre bolig- og servicesenter

Aktivitør Guro H. Mjelve ved Dovre bolig- og servicesenter.

Foto: Hanna Seferowicz / NRK

Lørenskog kommune tok utfordringen da Aslam Ahsan oppfordret til å fortsette med hans tradisjonsrike julaftenarrangement for enslige eldre.

Men haugen med julegaver fra privatpersoner, næringsliv og frivillige ble aldri fordelt på deltagerne, skriver Romerikes Blad.

– Jeg kan ikke forstå annet enn at dette er et tillitsbrudd overfor giverne, sier Jan Holthe,en av flere frivillige hjelpere på arrangementet, til avisen.

Gavene ligger fortsatt på kontoret.

Gavene ligger fortsatt på kontoret.

Foto: Hanna Seferowicz / NRK
Misforståelse

11 personer deltok på arrangementet. Det gjorde også Aslam Ahsan, presten, ordfører Åge Tovan, fem-seks frivillige og ansatte ved Dovre bolig- og servicesenter.

– Her har det skjedd en stor misforståelse. Det er bare å beklage, sier aktivitør Guro H. Mjelve ved Dovre bolig- og servicesenter om gavehaugen som ble liggende uåpnet på et kontor på julaften.

Julegavene var samlet inn fra privatpersoner, næringsliv og frivillige deltakere, på oppfordring fra kommunen, men ble aldri fordelt på deltakerne.

– De var jo samlet inn nettopp med tanke på utdeling denne kvelden, fastslår han.

De frivillige fikk gaver

– Jeg ble fortalt av en fra hjemmetjenesten at de hadde fått så mange presanger at det fylte et helt kott. Men da det var tid for gaveutdeling, fikk både deltakere og hjelpere utdelt én presang hver – og det ble attpåtil opplyst at gaven var fra Lørenskog kommune. Noen fikk håndklær eller pledd, og noen fikk noe billig pynt som telysholdere eller lignende, forteller Holthe til Romerikes Blad.

Selv fikk han et blått badehåndkle. I tillegg fikk han og de andre frivillige et gavekort på 100 kroner fra kommunen som takk for innsatsen.

– Vi frivillige fikk med andre ord mer i gave enn deltakerne. Det gir litt bismak, sier Holthe.

– Stor giverglede

Guro H. Mjelve ved Dovre bo- og servicesenter sier de fikk inn svært mange gaver.

– Det var overveldende å se den store givergleden fra både bedrifter og innbyggere, sier hun.

Hun forteller at de ikke rakk å dele ut gavene.

– Jeg ga beskjed om at gavene skulle fordeles, men at noe eventuelt kunne holdes igjen noen til utlodninger eller andre anledninger senere. Dette har tydeligvis blitt misforstått. Det er jeg veldig lei meg for, og det er sikkert de som tok denne avgjørelsen der og da også, sier Mjelve.

Noen av gavene ble overlevert til barn på Ahus i går.

Skal gis bort på nyttårsfest

Alle som deltok på julaftenfesten skal nå inviteres til et nytt arrangement på nyåret. Der skal gavene deles ut.

Det ble donert så mange gaver at gjestene burde ha fått mellom fire og fem julegaver hver.