Datatrøbbel rammer skoleelever

Rektor fortviler over at skoletaxiordningen ikke har fungert siden skolestart. Drosjesjåfører mener et nytt datasystem har skylda.

Video Datatrøbbel rammer skoleelever

Marit Dalbye

Marit Dalbye

Foto: Espen Øyen / NRK

Rektor Marit Dalby ved Vetland skole og ressurssenter for hørselshemmede har de siste dagene vært nødt til å passe på når elever skal hentes. Hun mener taxiordningen har fungert dårlig ved skolestart.

– Det er veldig uforutsigbart. Elever kommer eller kommer ikke. Drosjer kommer til feil tidspunkt eller de kommer ikke i det hele tatt. Jeg må ringe etter drosjer og foreldre står hjemme og venter med sine barn og blir ikke hentet, sier Dalby.

Forlatt av taxi

Video Kjørte fra multihandikkapet

Lå ved Akerselva

I går fortalte NRK om 15 år gamle Egest Rottla som er elev ved Vetland skole. Han har cerebral parese, er psykisk utviklingshemmet, døv og stum og må ha tilsyn hele døgnet.

Klodina og Egest Rottla

I går fortalte NRK Østlandssendingen om Egest Rottla som ble forlatt av taxien til tross for at han trenger tilsyn 24 timer i døgnet.

Foto: NRK

Han skulle blitt kjørt fra skolen til et avlastningstilbud, men sjåføren hadde fått feil adresse og forlot gutten utenfor hjemmet hans ved Akerselva uten at det var noen var hjemme.

Moren Klodina fant ham liggende på bakken etter to timer

– Da han våknet så han på meg. Han bruker ikke å gråte, men da kom det tårer i øynene hans. Han var veldig redd, sier hun.

Skylder på nytt system

NRK har snakket med sjåfører som kjører skoletaxi.

De sier at det er innført et nytt datasystem ved taxisentralen og at det ikke er gitt god nok opplæring før det ble tatt i bruk, men de er redde for å bli oppfattet som illojale og vil ikke stå fram.

Rektor Marit Dalby mener at et nytt datasystem ikke er en god nok unnskyldning.

– Jeg er informert om at de har lagt om til et nytt system. Om det alene er skyld i problemene, kan ikke jeg svare på. Men dette har vært en meget dårlig start, det har vært kaos i alle ledd.

Innrømmer trøblete start

Oslo Taxi har ansvar for skoletaxikjøringen ønsker ikke å la seg intervjue om saken i dag.

Men i en e-post til NRK skriver informasjonssjefen at Oslo Taxi innrømmer at skoletransporten i hovedstaden har hatt en trøblete start i høst sammenlignet med tidligere år.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Du kan også følge NRK Østlandssendingen på Facebook og Twitter .

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.