NRK Meny
Normal

Cop out

Østlandssendingens filmanmelder har sett actionkomedien med Bruce Willis, og er ikke veldig imponert.

Bruce Willis
Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / AFP

Amerikanske Kevin Smith ble en aldri så liten sensasjon da han lagde lavbudsjettfilmen Clerks i 1994. Siden da har han laget en lang rekke filmer, noen ganske gode og noen sånn passe, men alle har på sitt vis vært interessante.

Filmene til Smith er pratsomme og forsøksvis intelligente, og gjerne preget av regissørens fascinasjon for popkultur. Det er alltid mye snakk om Star Wars og Prince og Spiderman og den type ungdomsting.

Hyllest og parodi

Actionkomedien Cop Out med Bruce Willis og Tracy Morgan er en blanding av hyllest og parodi på hardkokte politifilmer. Vi har sett den, sånn at du slipper.

Cop Out er en øvelse i brunstig og tåpelig moro. Det er banning, skyting, biler som kræsjer og folk som blir sparka i balla. Bruce Willis har jo gjort denne type filmer før, bare at da har et vært på ordentlig. Komikeren Tracy Morgan er best kjent for å spille en halvveis tilbakestående utgave av seg selv i TV-serien 30 Rock.

Her spiller de to politimenn som blir suspendert fra tjenesten, men som likevel fortsetter å slåss med meksikanske gangstere. Willis har blitt frastjålet et baseballkort som er verdt massevis av penger, og sammen farter de rundt i New York og prøver å finne tyven.

Virkelig dårlig

Alt som har blitt sagt om denne filmen er sant. Den er virkelig dårlig. Historien er bare tøv, og det er altfor få vitser. Dessuten er det forbausende lavt nivå på humoren. Mye av det går ut på at spansktalende og engelsktalende ikke kan forstå hverandre, og dét skal liksom være artig. De ytterst få morsomme øyeblikkene er det Sean William Scott som står for.

Bruce Willis har jo vært med på å definere genren som blir parodiert her, med Die Hard-filmene. Det er ille å se ham synke så dypt.

Cop Out har et modenhetsnivå og humor som kan passe for en tiåring, men filmen er altfor rå for så små barn, og har fått en fornuftig femtenårsgrense. Så den faller mellom to stoler. Kevin Smith har laget svake filmer før, men ingen så elendige som denne.

Sjekk hva P3s Birger Vestmo mener om filmen.