NRK Meny
Normal

Bydel Stovner

Hver fjerde innbygger i bydel Stovner stemte på Fremskrittspartiet ved sist valg, men Arbeiderpartiet og SV har rent flertall i bydelsutvalget.

Stovner bydel
Foto: KNUDSEN, ANDERS MARIUS / SCANPIX

Bydelen ligger øverst i Groruddalen og domineres av drabantbybebyggelse fra slutten av 1960-tallet og begynnelsen av 1970-tallet.

Olav Selvaags karakteristiske terrasseblokker er iøynefallende fra Trondheimsveien.

Høybråten, med vesentlig villabegyggelse, ble innlemmet i bydel Stovner ved bydelsreformen i 2004.

Stovner senter er et av byens største kjøpesentre.

Offisiell hjemmeside for bydel Stovner

Aktuelle saker

Også bydel Stovner har støy- og miljøplager fra de store gjennomfartsveiene i Groruddalen, særlig E6 på Høybråten og Østre Aker vei på Haugenstua.

Dersom den planlagte utbyggingen av Huken Pukkverk i nabobydelen Grorud blir noe av, vil trafikken derfra gå i tunnel inn i bydel Stovner.

Det vil gi mellom 1200 og 1500 lastebiler med stein om dagen i Fossumveien.

Viktige saker er å få på plass en flerbrukshall på nye Rommen skole og oppbyggingen av helsestasjon, barnehage og kulturlokaler på Nedre Fossum gård.

Bydelen omfattes av den statlige og kommunale Groruddalssatsingen. Et satsingsområde er å skape tryggere og triveligere bomiljøer på Haugenstua.

Politisk situasjon

Stovner har hatt direkte valg til bydelsutvalget siden 1995.

Les mer om Direktevalg til bydelene

Arbeiderpartiet og SV har rent flertall i bydelsutvalget. Fremskrittspartiet er hovedutfordreren på borgerlig side.

Stovner er Frps beste bydel, og hver fjerde innbygger stemte på partiet ved valgene for to og fire år siden. Frp har blant annet tatt til orde for å selge alle de kommunale barnehagene til private.

En tradisjonell skillelinje mellom venstre- og høyresiden er synet på konkurranseutsetting og kommunale kontra private løsninger, særlig innen eldreomsorgen.

En frivillig kommunal omstillingsprosess siden 1999 har imidlertid gjort at denne konflikten er noe nedtonet i bydel Stovner.

Tidligere valgresultat på Stovner