NRK Meny
Normal

Bydel Frogner

Det er i denne bydelen boligprisene er høyest i landet, og det er her de fleste ambassadene ligger.

Bygdøy allé
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Frogner er Oslos mest folkerike bydel. Etter bydelsreformen i 2004 består bydelen av de tidligere bydelene Frogner og Uranienborg-Majorstuen og omfatter dessuten Bygdøy med museene og Bygdøy Kongsgård.

Bebyggelsen er en miks av til dels fasjonable bygårder fra 1890-tallet og fra 1920-tallet og utover (Majorstuen) og herskapelige villaer.

Offisiell hjemmeside for bydel Frogner

Aktuelle saker

Bydel Frogner har svært mange av de eldste gamle. Bydelen mener at dette ikke blir tilstrekkelig kompensert fra kommunen sentralt.

Kombinert med at mange eldre pasienter skrives tidlig ut fra sykehus, gjør dette at bydelen sliter med å skaffe nok sykehjemsplasser.

Å skaffe arealer til nye barnehager er et problem i bydel Frogner som i de øvrige sentrumsbydelene.

Den virkelig tunge, framtidige byutviklingssaken i bydel Frogner er Filipstad-utbyggingen.

Bydelen er opptatt av at E18 på Frognerstranda blir lagt i tunnel og at ferjeterminalen på Hjortnes ikke blir for dominerende. Nye Majorstua stasjon kan også bli en het potet.

På Bygdøy er strøkstilpasning og fortetting i villastrøkene stridstema. Her oppleves også strandsoneproblematikken for fullt.

Politisk situasjon

Bydel Frogner har direkte valg til bydelsutvalget for første gang.

Les mer om Direktevalg til bydelene

Bydel Frogner er en typisk Høyre-bastion. Spenningsmomentet er hvilke andre borgerlige partier Høyre må samarbeide med for å få flertall i bydelsutvalget.

Frogner var en av bydelene der Venstre stjal mange Høyre-stemmer ved stortingsvalget for to år siden. Hovedforklaringen var taktisk stemmegivning for å få partiet over sperregrensen på Stortinget.

En tradisjonell skillelinje mellom venstre- og høyresiden er synet på konkurranseutsetting og kommunale kontra private løsninger, særlig innen eldreomsorgen.

Bydelen har et pulserende uteliv, og skjenkepolitikk er et lokalt stridstema. De borgerlige partiene minus KrF har det mest liberale synet på åpningstider og uteserveringer.

 

Tidligere valgresultater på Frogner