NRK Meny
Normal

Buss på ville veier i morgentimene

20-bussen endte på mystisk vis opp i innkjørselen til varemottaket på Rikshospitalet, til stor protest fra passasjerene.

20-buss på ville veier

BUSSKLUSS: 20-bussen som hadde Skøyen som sin siste stasjon, endte istedenfor opp utenfor Rikshospitalet mandag morgen.

Foto: Thomas Alvarstein Owe

20-bussen i retning Skøyen var på ville veier mandag morgen i hovedstaden.

Kierschows gate på Sagene var stengt for trafikk etter en dekkbrann mellom Kirkeveien og Geitmyrsveien i Oslo rundt klokken 05.30. Både 37-bussen og 20-bussen måtte derfor ta alternative ruter.

Bussen fikk beskjed om å kjøre ned Uelandsgate og ut på Ring 2, men tok istedenfor til høyre opp mot Tåsen.

– Det gjorde han til stor protest fra passasjerene. Men han kjørte fort og standhaftig og virket som han visste hvor han skulle. På Ullevål mistet han imidlertid grepet, og endte på mystisk vis opp i innkjørselen til varemottaket på Rikshospitalet, sier NRK-journalist og passasjer Thomas Alvarstein Owe.

Ifølge Owe kunne ikke sjåføren godt nok norsk til å ta imot tips om raskeste vei tilbake i rutetraseen.

Dekkbrann

BRANN: Nødetatene rykket ut til en dekkbrann i krysset mellom Kirkeveien og Geitmyrsveien i Oslo mandag morgen. Flere busser måtte derfor ta en omkjøring.

Foto: Kaja Figenschou

Fikk «snu-trøbbel»

– Så langt har vi ikke fått noen klager. Vi har en reisegaranti hvis du blir mer enn 20 minutter forsinket, så hvis noen av passasjerene ønsker dette kan de ta kontakt med oss, sier pressevakt i Ruter, Martin Hinsch, som bekrefter hendelsen.

Hinsch sier til NRK at sjåføren skal ha blitt forvirret i en rundkjøring da han skulle tilbake til Ullevål stadion, og tok feil avkjøring.

– Han innså for sent at han hadde tatt av feil, og kom inn på en vei som det var vanskelig å få snudd på og ble sittende fast. Det er svært krevende å snu en stor leddbuss.

I det han skjønner at han har kjørt feil, kontakter sjåføren trafikkontoret for å få assistanse til å snu bussen.

– Han klarte det etter hvert, og kommer tilbake i vanlig rute til slutt, men ble selvfølgelig forsinket, sier Martin Hinsch.

Laster kart, vennligst vent...

BUSSBOM: Det er ganske langt fra Rikshospitalet til bussens egentlige endestasjon Skøyen.