NRK Meny
Normal

Brannbombe mot sigøynere

Konflikten i sigøynermiljøet i Oslo har ikke roet seg. I morges skal en brannbombe ha blitt kastet mot en leilighet på Ellingsrud.

Brannbombe mot leilighet på Ellingsrud
Foto: Margret Helland / NRK

Leiligheten hvor det bor sigøynere ligger i en boligblokk i Dragonstien på Ellingsrud.

- Det ble kastet en flaske med brennbart materiale mot en glassrute i en leilighet i første etasje. Dette slukket av seg selv, sier vaktleder ved sentralvakta i politiet i Oslo, Lennart Kyrdalen.

To barn i leiligheten da det skjedde

Eieren som ringte politiet fortalte at det begynte å brenne kraftig, men da politi og brannvesen kom til stedet var brannen slokt.

Se video: Brannbombe mot leilighet

To barn og en voksen person oppholdt seg i boligen da flasken med brennbart materiale ble kastet mot bygningen, men ingen av dem ble skadd.

Politiet ble varslet klokka 4.32, og brannvesenet ankom adressen på Ellingsrud kort tid senere.

Ifølge flere medier settes brannen i forbindelse med de siste dagenes uro i sigøynermiljøet, men politiet understreker at ingen er mistenkt etter hendelsen.

Ser alvorlig på episoden

Brannbombe mot leilighet
Foto: Margret Helland / NRK

Politiet har samlet bevis og etterforsker saken, men vet foreløpig ikke hvem som står bak. De ser alvorlig på episoden.

- Det er veldig alvorlig når noen kaster brennbart materiale mot en leilighet, så dette vil bli etterforsket nærmere, sier Kyrdalen.

I går ble to personer fra Karoli-familien, som er i slekt med leilighetens eier, varetektsfengslet på grunn av knivoppgjøret i Lodalen 5 april.

En 18 år gammel mann og en 44 år gammel kvinne er begge varetektsfengslet i fire uker.

Les: Tre fengslet etter sigøynerfeide

Knivstikking

Den 44 år gamle kvinnen er siktet for å ha knivstukket en mann og for å ha brukt både hammer og balltre mot vedkommende i Lodalen sist lørdag. Hun er også siktet for å ha slått og sparket en annen kvinne ved en tidligere anledning. Kvinnen selv hevder at alt har skjedd i selvforsvar.

Også 18-åringen er siktet for knivstikkingen i Lodalen lørdag. I alt tre personer ble sendt til sykehus etter episoden. Også 18-åringen har flere forhold på rullebladet. Han er straffedømt to ganger tidligere, men på grunn av hans unge alder ble han idømt samfunnsstraff begge gangene. I tillegg er han tiltalt for flere andre volds- og vinningsforbrytelser.

Les også:

Skyting i boligområde i Oslo

Tre knivstukket i masseslagsmål

To etterlyst etter sigøyner-oppgjør

Væpnet aksjon mot sigøynermiljøet