NRK Meny
Normal

Stenger Bjørndal skole etter brann

Søndag kveld begynte det å brenne i bygget til førsteklasse på Bjørndal skole i bydel Søndre Nordstrand. Alle elevene ved barneskolen blir nå sendt hjem av hensyn til sikkerheten deres.

Stenger Bjørndal skole etter brann

Brannen skal ha oppstått i kjellerområdet under førsteklassebygget og spredt seg opp i skillet mellom kjelleren og førsteetasje. Etasjeskillet inneholder flere elektriske kabler som tok fyr. Ingen personer var i bygget da det begynte å brenne.

Det går 535 elever på skolen fordelt på syv klassetrinn. Elevene skulle opprinnelig møte som planlagt til undervisning på mandag, men mandag morgen bestemte skolens styret at de skulle holde stengt ut dagen av hensyn til barnas sikkerhet.

Skolen har heller ikke hatt strøm etter brannen. Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 22.30, og brukte hele natten på å slukke brannen.

– På vei til skolen fikk vi flere meldinger om røyk fra et bygg på skolen. Da vi kom til stedet viste det seg å være en ganske omfattende brann i kjellerområdet, sier Morten Haglund, vaktkommandør ved Oslo brann- og redningsetat.

Politiet skal foreta undersøkelser på stedet i løpet av dagen, og brannvesenet vil gjøre etterkontroller.

Brann på Bjørndal skole

KJELLERBRANN: Brannen på Bjørndal skole skal ha oppstått i kjellerområdet på førsteklassebygningen. Brannvesenet forteller at det brant kraftig fra bygget.

Foto: Knut Erik SOlhaug / NRK