NRK Meny
Normal

Blodige ungdommer tatt etter at mann ble banket opp

En mann i 40-årene er sendt til sykehus med kraftig blødning fra hodet etter å ha blitt banket opp ved Vaterland i Oslo. Etter søk i området, fant politiet ungdommer med blod på klærne.

Vaterlandsparken i Oslo

VOLD: Han var bevisst men blødde kraftig fra hodet, mannen som ble utsatt for vold i Vaterlandsparken i natt.

Foto: Erik Engen / NRK

Da politi og ambulanse kom til Vaterlandsparken ved 4-tiden i natt fant de en mann med kraftige skader etter å ha blitt banket opp.

– Vitner har sette en mann bli banket og sparket kraftig. Han hadde et stort kutt i hodet og blødde kraftig, men var bevisst. En alvorlig hendelse, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Rune Ullsand.

To menn ble sett løpende fra stedet, og politiet satte i gang omfattende søk i området. Etter en stund stoppet de fem ungdommer.

– De passet til beskrivelsen og flere hadde blod på klærne som kan stamme fra hendelsen, sier Ullsand.

Vet ikke hvorfor mannen ble banket opp

De fem er mellom 15 og 18 år, tre gutter og to jenter. De har status som mistenkte i saken og vil nå bli avhørt. Barnevernvakta er også koblet inn.

– Vi har ikke oversikt over hvordan ungdommene var involvert, men siden de fem var sammen da vi stoppet dem, har vi tatt med oss alle, sier Ullsand.

Politiet vet ikke hva som var foranledningen til at mannen ble banket opp. Flere vitner er avhørt i saken. Det blir nå sikret spor fra ungdommene og i Vaterlandsparken.

Laster kart, vennligst vent...