Blitz varsler nye demonstrasjoner

Blitz gir seg ikke etter sist ukes opptøyer og oppførdrer flest mulig å delta i ny demonstrasjon mot krigen i Gaza førstkommende lørdag.

Demonstrasjon i Oslo
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Det er viktig at motstanden mot den israelske aggresjonen i midtøsten fortsetter. Vi mobiliserer derfor til videre lørdagsdemonstrasjoner. Vi ønsker at flest mulig folk og organisasjoner tilslutter seg, skriver Blitz på sine nettsider.

Sist uke var det store opptøyer i Oslo i forbindelse med demonstrasjoner og arrangementer knyttet til Israel og Palestina.

Torsdag ble en gruppe støttespillere for Israel angrepet av Palestina-sympatisører ved Stortinget. Politiet brukte tåregass for å spre folkemengden og advarte folk mot å oppholde seg i Oslo sentrum.

Store ødeleggelser

Politiet svarte med tåregass

Politiet svarte med tåregass mot demonstrantene både torsdag og på lørdag.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Det ble gjort store ødeleggelser i Oslo sentrum. Blitzerne var ikke særlig aktive i torsdagens demonstrasjoner, men ønsket opprørerne velkommen og skrev følgende på sine nettsider:

«I dagene som kommer så vil det være mange som skal ta avstand fra opprørernes steinkasting, ruteknusing og annen motstand mot den ettergivende linja som Norge har i forhold til Israel sin okkupasjon, men Blitz støtter og hilser opprørerne velkommen og ser fram til å delta i videre kamper mot okkupasjonen av Palestina.»

Lørdag utartet det som skulle være et fredelig demonstrasjonstog med opptøyer nær Israels ambassade. Opptøyene spredte seg over mye av Oslo sentrum med mye skadeverk.

160 personer ble innbrakt etter lørdagens demonstrasjon.

Se video fra torsdag: Seks skadd i demonstrasjoner:

Video nsps_upload_2009_1_9_7_28_54_1901.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video fra lørdag: Demonstrantene avfyrte store mengder fyrverkeri:


Video nsps_upload_2009_1_10_17_19_26_2013.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.