NRK Meny
Normal

Ble drept på Kamikaze

Mohamed Ahssain (31) ble drept på nattklubben Club Kamikaze i Oslo. Det bekrefter nå politiet.

Utestedet Kamikaze i Oslo
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Politiet har i jakten på stedet der Ahssain kan ha blitt drept saumfart de tre utestedene Club Kamikaze, Mosquito og Club 112 i Oslo sentrum.

Politiet bekrefter at de nå sikre på at 31-åringen ble drept på Club Kamikaze.

Politiet sikrer bevis fra utestedet Kamikaze
Foto: Ingvild Edvardsen / NRK

Den hovedsiktede Chris Pham (34) har forklart at drapet skal ha skjedd på Mosquito, men dette har imidlertid ikke etterforskerne trodd på.

Brukte likhunder

Tirsdag kveld varslet politioverbetjent Finn Abrahamsen at politiet ville sette inn likhunder i jakten på drapsåstedet.

Onsdag kunne politiadvokat Sven T. Røer bekrefte at jakten på åstedet har gitt resultater.

I kjølvannet av vitnemålet til 24-åringen, som også er siktet saken, rykket kriminalteknikere inn i lokalene til klubben tirsdag ettermiddag. Der skal de ha gjort beslag i en rekke gjenstander.

Ny informasjon i avhør

Politiet har fått informasjon om åstedet i avhør som er gjennomført den siste tiden.

Den norsk-pakistanske 24-åringen som soner en drapsdom sammen med hovedsiktede Chris Pham i Berg fengsel, satt tirsdag i lange politiavhør. Ifølge VG Nett ga han da flere nye opplysninger om drapet.

24-åringen blir framstilt for fengsling i Oslo tingrett i ettermiddag.

Han vil ikke møte selv i retten, men bare bli representert av sin forsvarer, advokatfullmektig Carl Philip Fleischer fra Advokatfirmaet Staff.

Ber om full isolasjon

- Vi vil be om seks uker varetekt for den siktede. I tillegg vil vi be om full isolasjon og de samme restriksjoner som for den hovedsiktede 34-åringen, sier politiadvokat Sven T. Røer i Oslo politidistrikt til NTB.

24-åringen, som også er dømt for drap tidligere, var soningskamerat på Berg fengsel med den hovedsiktede Chris Pham som tirsdag ble varetektsfengslet i åtte uker.

Chris Pham skiftet navn i fjor og het tidligere Minh Quang Pham.

Skal ha erkjent deltakelse

Politiet har siktet 24-åringen for forsettlig drap og medvirkning til forsettlig drap. 24-åringen skal i avhør erkjent at han var med da drapet ble begått.

Hovedsiktede Pham skal ifølge VG ha forklart at Mohamed Ahssain først skal ha blitt slått og deretter ha blitt kvalt under et møte de hadde onsdag i forrige uke.

Pham har tatt på seg skylden for drapet, men politiet tror ikke han snakker sant.