NRK Meny
Normal

Bieber-fansen er allerede i gatene

GRAND HOTEL (NRK): Det er to dager til Justin Bieber skal komme til Oslo, men fansen tror han kommer tidligere. Flere har tatt oppstilling foran Grand Hotel i håp om å få se tenåringsidolet.

"Beliebers" foran Grand Hotel

VÆRET INGEN HINDRING: Selv om regnet plasker ned, har 30-50 tenåringsjenter tatt plass foran Grand Hotel i Oslo sentrum - i håp om å få se sitt største idol.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Selv om regnet plasker ned, har 30-50 tenåringsjenter tatt plass foran Grand Hotel i Oslo sentrum - i håp om å få se sitt største idol.

– Vi venter på Justin Bieber, sier Siri Marie Gaaseide (15) og Helene Eklund (14) i kor til NRK.

Siri Marie Gaaseide (15) og Helene Eklund (14) er "Beliebers" utenfor Grand Hotel

FANS: – Vi venter på Justin Bieber, sier Siri Marie Gaaseide (15) og Helene Eklund (14) i kor utenfor Grand Hotel i Oslo.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Jentene står utenfor Grand Hotel til tross for at Bieber har booket seg inn på Holmenkollen Park Hotel. De har nemlig fått med seg at noen av Biebers dansere er på hotellet.

– Nå sitter de og spiser, men de vil ikke komme ut å hilse på oss, forteller de to, som begge skal på to av de tre konsertene tenåringsidolet hoder på Telenor Arena til uka.

– Tror han kommer

På fredag bekreftet sikkerhetsselskapet Pro Sec at Bieber først kommer til Norge samme dag som den første konserten går av stabelen. Det tror ikke fansen utenfor Grand noe på.

– Bieber har forlatt Amsterdam, som var det siste spillestedet hans. Vi tror han kommer hit til Norge før tirsdag, sier en av jentene til NRK.

Noen av jentene håper at tenåringsidolet selv kommer til Grand Hotel søndag kveld.

(Saken fortsetter under bildet)

Politi med hester ved Bieber-fans foran Grand Hotel i Oslo

FØRE VAR: Politi med hester ved Bieber-fans foran Grand Hotel i Oslo. Forrige gang det canadiske popfenomenet var i Norge, i fjor sommer, var det nærmest hysteriske tilstander.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

– Mer på hugget

Forrige gang det canadiske popfenomenet var i Norge, i fjor sommer, var det nærmest hysteriske tilstander.

Driftsdirektør Ola Bjørnstad ved Grand Hotel forteller at hotellets sikkerhetsfolk er litt mer på alerten enn normalt på en søndag kveld.

– Vi har gode rutiner som vi igangsetter ved store begivenheter i Oslo. Disse er i samsvar med Pro Sec og politiet. I tillegg har vi en egen sikkerhetsavdeling som er litt flere og mer på hugget enn vanlig, sier Bjørnstad til NRK.

– Det er jo litt spesielt når det er snakk om fans på 13-14 år. De er litt utenom det vanlige, legger han til.

Hysteri uten like

Tom Ulseth i vaktselskapet Pro Sec forteller at han aldri har opplevd maken til hysteri som det han ser i forbindelse med Bieber-konsertene.

– Dette kan ikke sammenlignes med noe annet. Publikumsprofilen gjør det utfordrende. Unger har en annen forståelse av sikkerhet enn voksne, sier Ulseth.

Det canadiske popfenomenet Justin Bieber (19) holder konserter i Telenor Arena tirsdag, onsdag og torsdag.

Vil nekte overnatting

Vektere kommer til å nekte publikum til Justin Bieber-konsertene å overnatte utenfor Telenor Arena. Allerede natt til søndag ble to jenter med soveposer bortvist.

Til Budstikka forteller politiets innsatsleder Tomm Berger at det også om nettene fram til konserten vil være vakthold på stedet.

– Det er ikke forsvarlig sikkerhetsmessig at noen under 18 år ligger ute. Vi gjør dette av hensyn til deres egen sikkerhet, sier Berger.