NRK Meny
Normal

Ber om flere tips etter overgrep av niåring

Politiet i Nittedal har avsluttet undersøkelsene i området der de mener en ni år gammel jente ble utsatt for et seksuelt overgrep onsdag. De ber innstendig om flere tips i saken.

Mulig overgrep i Nittedal

ETTERFORSKER FOR FULLT: Den innledende etterforskningen har ikke ført til resultater, men politiet fortsetter arbeidet for fullt i håp om å finne gjerningsmannen.

Foto: Reidar Westberg / NRK

– Vi har foretatt en del undersøkelser, som rundspørringer, søk i området, tekniske undersøkelser av fornærmede og ting som er funnet på stedet, sier lensmann i Nittedal, Bjørn Bratteng.

Gjerningsmannen er fortsatt ikke pågrepet.

Ifølge politiet gikk jenta langs Kirkeveien da mannen dro henne inn i skogen, og forgrep seg på henne. Hun varslet senere personer i nærheten, som tok kontakt med politiet.

– Det er ikke snakk om en voldtekt, men et seksuelt overgrep. Jeg vil ikke gå nærmere inn på hva jenta har forklart om hendelsen, sier Bratteng.

Selv om søkene er avsluttet, fortsetter etterforskningen av hendelsen for fullt gjennom helgen, og saken har høy prioritet.

Blant annet skal politiet sjekke personer som tidligere er straffet for overgrep i området.

– Svært avhengige av tips

Politiet har fått flere tips i saken, men ønsker flere.

– Så vidt meg bekjent har vi ikke fått noen tips av stor betydning for etterforskningen. Vi er svært avhengige av flere tips fra folk som kan ha sett eller hørt noe. Dette er en stygg sak, sier Bratteng.

Gjerningsmannen beskrives som rundt 30 år gammel, med lyst hår, nordisk utseende, normal kroppsbygning og rundt 180 centimeter høy.

Mannen hadde på seg en blå genser da han ble sett løpende fra stedet.

Ber foreldre være fornuftig årvåkne

Lensmannen forstår at foreldre i Nittedal er bekymret. Han vil likevel ikke gi noe generelt råd om at barn i området ikke bør gå alene utendørs, men oppfordrer til fornuftig årvåkenhet.

– Foreldrene må selv føle på om de ikke ønsker å la barna gå alene ute. Sannsynligheten for at det skjer et overgrep igjen i samme område er ikke så stor, men jeg forstår hvis foreldre vil passe ekstra godt på nå, sier han.

Det er Romerike politidistrikt som skal fortsette etterforskingen.

– Det er vanlig i denne type saker. De har en egen avdeling med kunnskap om slike saker.