NRK Meny
Normal

Direktøren i Helse Sør-Øst innrømmer svikt

Direktør Bente Mikkelsen i Helse Sør-Øst innrømmer at de ansatte har måttet bære byrden og at fusjonsprosessen burde ha vært planlagt og gjennomført bedre.

Mikkelsen beklager

Direktør Bente Mikkelsen i Helse sør-øst innrømmer nå at fusjonen burde vært gjort annerledes.

Akershus universitetssykehus overtok 1. januar i fjor 160.000 pasienter fra Oslo universitetssykehus. Men måten dette ble gjort på har ført til mye kritikk.

I forbindelse med Helse Sør-Østs tertialrapport som blir lagt fram onsdag, innrømmer direktør Bente Mikkelsen i Helse Sør-Øst nå at gjennomføringen ikke var bra.

– Jeg ser at vi ikke har vært gode til verken å planlegge eller å gjennomføre dette, sier Mikkelsen til NRK.

Hun beklager at de ansatte har måttet lide på grunn av rot.

– Når jeg vet hvor mange av de ansatte som har mistet motet og vært lei seg og fruseterte, så vil jeg på det aller dypeste beklage det. Jeg forstår at det er krevende å jobbe når man ikke helt ser hvor veien går, sier hun.

Se video øverst i saken.

Bente Mikkelsen

Mikkelsen sier hun forstår at de ansatte har vært frustrete.

Foto: Andreas Sundby / NRK

– Burde vært mer personlig involvert

Mikkelsen understreker samtidig at det er like trygt å være pasient i Helse Sør-Øst som i resten av landet.

Men hun er tydelig på at ting kunne vært gjort annerledes i prosessen.

– Jeg ser at vi kunne hatt en enda tettere oppfølging med Oslo universitetssykehus slik at de hadde fått på plass bemanningsplaner og fått gjort utvekslingen mot Akershus universitetssykehus på en bedre måte, sier hun til NRK, og legger til:

– Og vi kunne vært enda tydeligere på hvorfor disse omstillingene skulle gjøres, og hvordan det skulle komme pasientene til gode. Jeg burde vært mer personlig involvert i det.

Helse sør-østs nettsted utdyper Mikkelsen sine tanker. Der viser hun til oppmerksomheten rundt kvalitet og pasientsikkerhet i Helse Sør-Øst.

– Hun er sent ute

Hege Gjessing, president i Legeforeningen

Legeforeningens president Hege Gjessing mener Mikkelsen er sent ute.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Legeforeningens president Hege Gjessing er ikke imponert over direktøren sin beklagelse.

– Helseminister Jonas Gahr Støre har nettopp sagt på TV at det er ting i prosessen som ikke er bra. Vi i Legeforeningen er glade for at han har erkjent utfordringene.

– Nå kommer Mikkelsen i etterkant og sier det samme. Hun er litt sent ut, for å si det sånn, sier Gjessing til Dagens Medisin.